3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Lice'nin dünü bugünü

Şarkiyat Araştırmalar Derneği öncülüğünde, Lice Belediye'si ve ilçe Kaymakamlığının katkıları ile "Dünden Bu güne Lice" adlı bir sempozyum düzenlenecek.

Şarkiyat Araştırmalar Derneği öncülüğünde Lice Belediyesi ve ilçe Kaymakamlığının katkıları ile iki gün sürecek "Dünden Bu güne Lice" adlı bir sempozyum düzenlenecek. Ayşe Toprak YİBO Konferans salonunda 5-6 Eylül tarihinde düzenlenen Sempozyumun Düzenleme Kurulu Başkanlığını Doç Dr. Hasan Tanrıverdi yapacak. Bilimsel danışma Kurulunda 11 profesör, 6 Doçent yer alırken, Dicle, Uludağ, Ege, Yüzüncü Yıl, ve Harran Üniversitelerinden 4 Profesör, 24 Doçent ve 7 Yardımcı Doçenten oluşan toplam 25 akademisyen sempozyuma katılımcı olarak yer alacağı öğrenildi. Sempozyumun önemine dikkat çeken Lice Belediye Başkanı Şeyhmus Bayhan, Lice tarihinde ilk kez bilim adamlarından oluşan akademisyen gurubunun ziyaretine tanıklık edeceğini söyledi. Siyasi olaylarla gündeme gelen ilçenin, ziyaretçisinin de siyasetçilerin olduğunu hatırlatan Bayhan, "Sempozyumda "Dünden bu güne Lice" tartışılacak. 5-6 Eylül günü bir çok akademisyen dostun katkıları ile bu sempozyum gerçekleşecektir. Bu dostlar bizimle çalışmalarını paylaşacaklardır. Belkide bu sempozyum Lice'nin dününü tanımlamamız da yardımcı olacak, ışık tutacaktır" dedi.

Lice'yi tanıtma fırsatı bulacaklarını ifade eden Bayhan açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu nedenle bu sempozyuma önem biçiyoruz. Ve tüm Lice'lileri davet ediyoruz. Bu sempozyumda Lice'yi tanımlama tanıma konusunda bir çok yönü ile başlangıç olacaktır. Aynı zamanda gelecekte Lice'yi daha iyi tanımlamaya da vesile olacaktır. Sempozyumda Lice'nin tarihi, turistik sosyolojik yapısı coğrafik konumu, ile Siyasal konjüktürü ortaya çıkaracaktır. Öte yandan ilçemiz de açığa çıkan bir çok yer altı ve yer üstü zenginlik kaynakları mevcuttur. Aynı zamanda turistik mekanları olmasına rağmen, tanıtımı eksil kaldığı için bu doğa harikası mekanlar bilinmemektedir. Lice köklü bir geçmiş tarihe sahiptir. Lice halkı adına bu kentin belediye başkanı olarak, bu çalışmayı önemsiyoruz. İmkanımız dahilinde her türlü gelişime her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Bu vesile ile o gün tüm Licelileri geçmişini yaşadığı coğrafyayı ve sahip olduğu imkanları öğrenme fırsatını yakalamaları için sempozyuma davet ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 17:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?