3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Lise öğrencilerinin bilek güreşi

Türkiye'de ilk kez Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Liselerarası Bilek Güreşi Turnuvası'na katılan erkek ve kız öğrenciler birbirlerine üstünlük kurabilmek için kıyasıya mücadele ettiler. Öğrencilerin müsabaka esnasında yüz ifadeleri ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye'de ilk kez organize edilen Liseler Arası Bilek Güreşi Turnuvası yapıldı. İldeki bütün liselerin katılımıyla Fatih Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda yapılan turnuvaya katılan öğrenciler birbirlerine üstünlük kurabilmek için kıyasıya mücadele ettiler. Birbirlerini yenebilmek için bütün güçlerini sarf eden öğrencilerin yüz ifadeleri ise ilginç görüntüler oluşturdu. Rakiplerini yenerek birinci olan öğrenciler takla atarak sevinirken, yenilenler ise üzüntülerini saklayamadılar.

Yapılan turnuvada, birincilikleri; kızlar 50 kilogram sol ve sağ kol yarışmasında Süleyman Demirel Lisesi'nden Devran Bayram, kızlar 60 kilogram sol kol Şeyhmus Sultan Tatlıcı Lisesi'nden Nergiz Çelebi, kızlar 60 kilogram sağ kolda Şeyhmus Sultan Tatlıcı Lisesi'nden Belçin Bayram; erkekler 90 kilogram sol ve sağ kolda Yunus Emre Lisesi'nden Murat Dağlı, erkekler 80 kilogram sol kolda Şeyhmus Tatlıcı Lisesi'nden Abdullah Eker, erkekler 80 kilogram sağ kolda İmam Hatip Lisesi'nden Hamdin Yalçın, erkeler 70 kilogram sol kolda Diyarbakır Anadolu Lisesi'nden Kıvanç Topalan; erkekler 70 kilogram sağ kolda Vali Gökhan Aydıner Lisesi'nden Abdulkadir Kaya, erkekler 60 kilogram sol kolda Vali Gökhan Aydıner Lisesi'nden Seyfettin Akın ve erkekler 60 kilogramda sağ kolda Fatih Lisesi'nden Mustafa Kaya elde etti.

Turnuvada birinci olan öğrenciler sınıf arkadaşları tarafından omuzlarda taşındı.

AMAÇ, ÖĞRENCİLERİ SPORA KAZANDIRMAK

Turnuvanın düzenlenmesinde katkısı olan Milli Eğitim Şube Müdürü ve Uluslararası Atletiz Hakemi Mehmet Yeşiltaş, amaçlarının öğrencileri spora kazandırmak olduğunu belirterek, "Gerek okul dışında gerekse okul içinde öğrencilerimizi spora kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Böyle bir turnuva ilk defa Diyarbakır'da yapılıyor" dedi.

Daha sonra turnuvada dereceye girenlere madalya dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 17:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?