3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Liseler arası tiyatro şenliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun düzenlemiş olduğu 4. Liselerarası Tiyatro Şenliği'nin ilk günü Moliere'in 'Cimri' adlı klasik eseriyle başladı.

Şenlik öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Gençlere tiyatroyu sevdirmek ve kentte tiyatro izleme alışkanlığının zeminini oluşturmak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) tarafından gelenekselleştirilen 4. tiyatro şenliğinde, Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri Moliere'in 'Cimri' adlı klasik eserini sahneledi. Oyunu öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu izledi. 1700'lü yıllarda parayı öz çocuklarından bile üstün tutan Harpagon'un dillere destan cimriliğini anlatan eseri Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesi'nin 12 öğrencisi tarafından ve 2 teknik elemanın desteğiyle sahnelendi. Büyük bir dikkat ve keyifle izlenen oyun bittikten sonra uzun süre alkışlandı. Edebiyat Öğretmeni Sinan Yavuklu'nun organizatörlüğünde, Leyla Takmaz'ın seçtiği eser izleyicilerin büyük beğenisini kazandı 11 Mayıs tarihine kadar sürecek olan Tiyatro Şenliği'ne Diyarbakır'da bulunan Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesi, Ali Gaffar Okkan Lisesi, Yunus Emre Lisesi, Fatih Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Toplu Konut Lisesi, Melik Ahmet lisesi, 500 Evler Lisesi ve Ziya Gökalp Lisesi olmak üzere 10 okul katılıyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 15:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahsen IP: 88.229.47.xxx Tarih : 14.07.2008 15:45:31

ben türk telekom lisesinin mezunuyum bizim lisenin etkinlikleri çok güzeldir özellikle tiyatrosu süperdir am hocalarımızın %90'ını sevmem çünkü okulumuzda çok haksızlık yapılıyor her neyse ben tiyatrodaki herkezi tebrik ederim başarılarının devamını daha güzel tiyatrolar bekliyorum