3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Lösemili çocukların tenefüsü terasta

Lösemili Çocuklar Vakfı Diyarbakır (LÖSEV) Şubesi'nde açılan sınıfa devam eden lösemili çocuklar, alan yokluğu nedeniyle iki bina arasında bulunan teras katta tenefüs yapıyorlar. Lösemili çocukların öğretmeni Zafer Efe, çocukların oyun oynayabileceği bir alanının olması gerektiğini söyledi.

LÖSEV Diyarbakır Şubesi'nde yeni eğitim-öğretim yılına başlayan ve yaşları 9 ile 11 arasında değişen 10 lösemili çocuk Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel bir sınıfta ders görüyorlar. Oyun alanları olmadıkları için iki bina arasında bulunan teras katta oyun oynayan çocuklar, oyun alanı istediklerini söylediler. Dünyanın diğer ülkelerinde lösemili çocuklara özel okullar yaptırılırken, Türkiye'de, okulu olmayan çocuklar teras katta tenefüslerini yapıyorlar. Yaşları 9 ile 11 arasında değişen lösemili çocuklar, okumak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Burada hem oyun oynuyoruz hem de ders işliyoruz. Öğretmenizi bize bilgisayar öğretiyor. Büyüyünce öğretmen ve hemşire olmak istiyoruz" dediler.

ÇOCUKLARIMIZIN OYUN OYNAYABİLECEĞİ BİR ALANIN OLMASI GEREKİR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kadrolu öğretmeni olarak çocuklara ders veren Zafer Efe, çocukların oyun oynayabileceği bir alanın olması gerektiğini ifade ederek, "Lösemili çocuklara ders vermek çok güzel bir duygu. Onlarla aynı ortamı paylaşmak daha güzel bir duygu. Araç gereç anlamında ciddi bir eksikliğimiz yok. Ciddi anlamdaki tek sıkıntımız okulun sahip olduğu bahçe ortamının olmamasıdır. Dolayısıyla çocuklarımız rahat bir ortamda tenefüslerde oynayamıyor. Çocuklarımızı terasa çıkarıyoruz. Terasta oyun oynuyorlar. İki bina arasını kullanıyorlar. İki bina arası terastır. Çocuklarımız orda tenefüslerini geçiriyorlar. Tabii ki sağlıklı olmuyor. Çocuklar orda koşup rahatlıkla oynayabileceği bir alan istiyorlar. Çocuklar zaman zaman bunu dile de getiriyorlar. Ama şu anki durumumuza göre böyle bir olanağımız yoktur. Umarım bahçeli bir ortamda onlarla birlikte ders yaparız. Onların mutluluğuna bizde ortak oluruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?