3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Mazlum-Der'den tezkere çağrısı

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Diyarbakır Şube Başkanı Seher Akçınar Bayar, sınır ötesi operasyonlar için yarın Meclis'te görüşülecek olan tezkerenin uzatılması konusunda milletvekillerine 'hayır' demeleri konusunda çağrıda bulundu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileyen Mazlum-Der Diyarbakır Şube üyeleri tezkerenin uzatılmasına 'hayır' demek için bir araya geldi. Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Seher Akçınar Bayar, sınır ötesi operasyonla ilgili yarın görüşmelere başlanacağını belirterek, "Sınır ötesi operasyonlarla sorun neden çözülmedi ve şimdi yeni operasyonlarla nasıl çözülecek? Tezkereyi onaylamak tarih ve toplum önünde ağır bir sorumluluk üstlenmek değil midir? Buradan milletvekillerine sesleniyoruz, tezkereye onay vermeniz omuzlarınıza yeni ölümlerin sorumluluğunu yükleyecektir. Kuzey Irak'a askeri müdahaleyi çözüm olarak görmediğimizi ifade ettik ve etmeye devam edeceğiz. Yapılan müdahale hukuk dışı sonuçlar doğuracaktır. Daha fazla sivil ve askerin ölmesine yol açacaktır" dedi.

Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkanı Seher Akçınar Bayar, tezkerenin hayata geçmemesi için tüm yetkilileri, barış gönüllülerini, hak savunucularını sesini yükseltmeye davet ettiğini ve hep beraber "Sınır ötesi operasyona hayır" demeye çağırdığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 14:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?