3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Mehdi Eker Diyarbakır'da

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) eylem planı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tarım Bakanı Eker, bundan sonraki süreçte GAP eylem planı ile ilgili çalışmaların yapılacağını söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Kutbettin Arzu ve İhsan Arslan ile birlikte Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır Vali Yardımıcısı Suat Seyitoğlu tarafından karşılanan Bakan Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır Kapalı Spor Salonu'nda açıkladığı GAP eylem planı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Valilik'te bir açıklama yapan Bakan Mehdi Eker, bundan sonraki süreçte GAP eylem planı ile ilgili çalışmaların yapılacağını belirterek, "Gerek ekonomik kalkınma, gerek sosyal gelişme, gerek altyapı, gerekse çiftçilerimizin güçlendirilmesi açısından öngörülen her sahada çalışmalar yapılacak. Bugün 1999 yılından bu yana yapımı devam eden ve deyim yerindeyse yapımı yılan hikayesine dönen 3. Sanayi Sitesi Otomobilciler Sitesi'nin açılışını yapacağız. GAP Bölge İdare Kalkınma binası Ankara'dan GAP bölgesine taşınacak. GAP Bölge İdare Kalkınma binası bölgede olmalı. GAP artık bu bölgenin kalkınması için devreye giriyor ve bugüne kadarki en ayrıntılı ve en ciddi bir planla açıklandı. Bu nedenle idarenin de bölgeye gelmesi gerekmektedir. Tabi hangi şehirde olacağı şu ana kadar belli değil. Bu bölgede olması tabii ki önemlidir. Bizim bu sene de kuraklıktan etkilenen çiftçilerimize hem borçlarının ertelenmesi, hem de tohumluk desteğinin kendilerine ödenmesi konusunda çalışmalarımız var. Çünkü çiftçinin tarlasına gitmesi için bizim de çalışma yapmamız, destek sağlamamız gerek. Türkiye'nin birçok bölgesinde kuraklık oldu.


Güneydoğu Anadolu Bölgesi geçen sene kuraklık yaşamadı ama bu sene maalesef bazı illerde kuraklık oldu. Bunun için Güneydoğu'daki bu kuraklık olayı bizi çok üzdü. Bölgeyi ekonomik zarara uğratacak kuraklıkla ilgili gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Kuraklıkla ilgili bölge, il ve ilçelerdeki tespitleri yapmıştık. Ama bir de çiftçi bazında tespitlerin yapılması gerekir" dedi. 

..
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 16:29:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?