3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Mehdi Ekerden incelemeler

Yapımına 2 gün önce başlanan Diyarbakır Çevre Yolu'nda incelemelerde bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in korunması için çok sayıda asker ve polis görevlendirilirken, çevre yolu inşaatının açılışında dualar okunup kurban kesildi. 

Tarım Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da yapımına 2 gün önce başlanan ve 14 kilometre uzunluğunda olan çevre yolunu inceledi. 14 kilometre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde yapılacak olan çevre yolu, Şanlıurfa ile Elazığ yolunu bir birine bağlayacak. Yolun 2 kilometrelik bölümünde çalışma başlarken kalan 12 kilometrelik yol için ise Ulaştırma Bakanlığı kamulaştırma çalışması sürdürüyor. 

Yol inşaatını inceleyen Tarım Bakanı Eker'e çok sayıda asker ve polis korumalık yaptı. Güvenlik önlemlerinin had
safhaya çıkarıldığı çevre yolunda dualar eşliğinde kurban kesilirken Bakan Mehdi Eker, Diyarbakır Çevre Yolu'nun tamamlanmasından sonra Mardin ve Batman'a gidecek olan ikinci bir çevre yolunun da yapılacağını belirtti. Eker, "Çevre yolunun yapımı çalışmalarına aralıksız devam ediliyor. Çevre yolu bittiğinde çift yönlü olacak. Ulaştırma Bakanlığımız da çevre yolunun üstünde titizlikle duruyor. Hükümetimiz tarafından yapılan çevre yolu İnşallah Diyarbakır'a hayırlı olur" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 18:22:01
Güncelleme :21 Aralık 2008 Pazar 20:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?