3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Mehmed Uzun anıldı

Yazar Mehmed Uzun, ölümünün 1. yıl dönümünde anıldı.

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 1 yıl önce hayatını kaybeden yazar Mehmet Uzun için Mardinkapı Asri Mezarlığı'nda anma töreni yapıldı.

Törene, Demokratik Toplum partisi (DTP) milletvekilleri Selehattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Osman Özçelik eski DEP milletvekili Selim Sadak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, gazeteci Mustafa Karaalioğlu ve Oral Çalışlar ile Uzun'un ailesi katıldı. Mezarlıkta düzenlenen anma töreninden önce yazar Şeyhmus Diken tarafından Mehmet Uzun'un biyografisi okundu.

Yazar Mehmet Uzun'un eşi Zozan Uzun, eşinin halkı için büyük fedakarlıklar yaptığını ve eserlerinde mazlumların yanında olduğunu da bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürtçe yaptığı konuşmasında Mehmet Uzun'un edebiyata yön veren bir sanatçı olduğunu belirterek, "Mehmet Uzun, yaptığı eserlerle her zaman edebiyata yön vermiştir. Uzun'u bugün mezarı başında anıyoruz. Sen ışığınla her zaman aydınlık saçtın. Sen rahat uyu. Sen barış için de çok çabaladın. Yaşamak direnmektir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kürdistan Demokratik Partisi'nin (KDP) kurucusu ve Mesut Barzani'nin babası olan Mustafa Barzani'nin mezarından getirilen bir avuç toprak ünlü yazarın mezarının üzerine döküldü. Okunan duaların ardından anma töreni sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 18:11:53
Güncelleme :11 Ekim 2008 Cumartesi 18:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?