3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Mektup yazdı bilgisayarı oldu

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven kendisine mektup yazarak bilgisayar talep eden yoksul kız öğrencinin hayalini gerçekleştirdi.


Özel bir televizyon kanalında yayınlanan merhum vali Recep Yazıcıoğlu'nun hayatını anlatan Köprü dizisi kız öğrencinin bilgisayar hayalinin gerçekleşmesine vesile oldu. Diyarbakır'ın Bismil İlçesinde Mehmetçik İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Suzan Arslan, Köprü dizisini izledikten sonra, "Onların Valisi varsa benim de Kaymakamı var" diyerek, Bismil Kaymakamlığına mektup yazarak, en büyük özlemi olan bir bilgisayarın kendisine alınmasını istedi. Babası gündelik işlerde çalışan ve ailenin yedi çocuğundan biri olan Suzan Arslan, medeni cesareti ile Bismil Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven'in takdirini kazandı. Kaymakam Tanrıseven, yılsonunda derslerinde başarılı olması koşuluyla genç kıza verdiği bilgisayar sözü üzerine önceki gün küçük kızın istediği bilgisayarı hediye etti.


Suzan Arslan'a bilgisayar ve yazıcı hediye eden Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi: "Kız öğrencimiz derslerindeki başarısı, medeni cesareti ve devletine olan güveni ile bu hediyeyi hak etti. Başarılı öğrencimizin hayalini gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz." Dicle Mahallesindeki mütevazı evlerinde bayram sevinci yaşanan ilköğretim öğrencisi Suzan Arslan ise "Kaymakamımızın beni geri çevirmeyeceğinden emindim. Bilgisayarı kardeşlerimle birlikte eğitimimiz için kullanacağız. En büyük hayalimi gerçekleştiren Kaymakamıma binlerce kez teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

..
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 11:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?