3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Meme kanseri konferansı

Diyarbakır'da, "Annemle Biz Meme Kanserini Yeneriz" projesi kapsamında düzenlenen konferansa kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Diyarbakır'da, Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu tarafından, "Annemle Biz Meme Kanserini Yeneriz" projesi kapsamında bir konferans düzenlendi. Devlet Tiyatrosu'nda düzenlenen konferansa Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşi Gül Mutlu başta olmak üzere çok sayıda Diyarbakırlı kadın katıldı. Konferansta bir konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Sadullah Girgin, meme kanserinin tedavisi olmadığını ama hastalığa erken teşhis konulabileceğini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Girgin, şunları aktardı:

"Kadınlarda en sık görülen kanser türü meme kanseridir. Meme kanserine erken tanı için aylık meme muayenesi yapmamız gerekir. Meme kanseri kendi kendine muayene yapılabilir. Memede bir kitle tespit edildiğinde, bunun kanser mi yoksa başka bir hastalık mı olduğu araştırmalı. Çünkü memede saptanan her kitle kanser değildir. Bu nedenle memede bir kitle saptanınca, hemen korkup telaşlanmaya ve paniğe kapılmaya gerek yoktur. Bu durumda bir doktora, tercihen genel cerraha başvurarak daha ileri inceleme yapılması gerekir."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 16:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?