3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Memur-Sen'den 'çarşaf' açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, CHP'nin "çarşaf" açılımıyla ilgili olarak, "Eğer bu bir istismarsa CHP'nin son istismarı olacaktır. Ama bu bir siyasi tövbe ise Allah tövbelerini kabul etsin diyoruz" dedi. 

Batman ve Mardin'de bir dizi incelemeler yaparak bugün Diyarbakır'a gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İl Başkanı Yasin Yıldız ve sendika üyelerini ziyaret etti. Ziyaret sonrası Memur-Sen il binasında basın toplantısı düzenleyen Gündoğdu, CHP'nin çarşaf açılımıyla ilgili olarak, "Ana muhalefetin siyaseti millet adına yapmaması, baş örtüsünü şikayet ederken halkçılığa veda etmesi, ergenekon avukatlığına soyunurken demokratlıktan vazgeçmesi, öğrenci bursları ile sosyalliği bırakması gibi bizi
rahatsız eden şeyler vardı ama son günlerde görüyoruz ki Sayın Deniz Baykal ve Cumhuriyet Halk Partisi başörtülü ve çarşaflı kardeşlerimize rozet takıyor. Bu Türkiye'nin ihtiyacı olan bir şeydir. Normalleşmedir, doğru yaklaşımdır, bunun devamının gelmesi ve insanları ayrıştıran değil birleştiren yaklaşımların politikaların devam etmesini bekliyoruz. Eğer bu bir istismarsa CHP'nin son istismarı olacaktır ama bu bir siyasi tövbe ise Allah tövbelerini kabul etsin diyoruz. Doğru olan budur. Aynı partinin içerisinden çıkan Canan Arıtman gibi birisinin ırklar üzerine kan tahlili üzerinden gidin bir yaklaşımla, sayın Cumhurbaşkanını da buna dahil ederek açıklamalarda bulunması bizi üzüyor. Sayın Cumhurbaşkanı 7 kat sülalesinin Müslüman olduğuna dair açıklamalar yapıyor, ama ben soruyorum Ermeni olsaydı ne değişecekti? Biz ırklar üzerinde ırkları tokuşturarak mı kalite arayacağız" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELE ÇITA DEMOKRASİ OLMALI"
Bölgede yaşanan terör olaylarına da değinen Gündoğdu, Çanakkale ruhunu dikkate alarak bin yıllık kardeşliği güçlendirecek girişimlerin devam etmesini istedi. Gündoğdu, "Bölge halkı ile terörist ayrımı iyi yapılarak bölge halkının terörün kaynağı değil, mağduru olduğu gerçeğine uygun yöntem ve yaklaşımlar hayata geçirilmelidir. Devlet yeniden tanımlamaya gitmek, ideolojiye ve halkların inancına göre ayrıştıran devlet değil, Anayasa'daki demokratik, hukuk ve sosyal ilkesinin gereği bütün vatandaşları kucaklayan devlet olmalıdır. Bu konuya çözüm önerimiz değerlerden sıyrılmadan bölgenin yetiştirdiği Sezai Karakoç başta olmak üzere Mehmet Akif, Bediüzzaman, Seyfettin Abidin ve ismini sayamadığımız yüzlerce değerimizin ortaya koyduğu reçeteler var. Bu reçeteler etnik kimliği, kulluk iradesinin süzgecinden geçiren bir reçetedir. Biz bunu önemsiyoruz. Devletin sorunları çözmede güvenlik eksenli değil, toplumsal bakış eksenli çözüm öneriler getirmesi zorunludur. Çözümde inisiyatif tamamen siyasi iradenin ve sivillerin elinde olmalı. Bölge halkı kucaklanmalı, devlet kucaklayan devlet modundan taviz vermeden uygulamalı. Demokrasi güvenlik dengesi kurulmalı, terörle mücadele ederken, demokrasiden asla taviz verilmemelidir. İnsan hakkı ihlallerine kapı aranmamalıdır. Terörle mücadele çıta demokrasi olmalı, demokrasiden asla geri adım atılmamalıdır" diye konuştu. 

Test yayınına başlayan ve 1 Ocak itibari ile yayına tamamen geçecek olan TRT 6 için ise geç kalmış güzel bir uygulama olduğuna değinen Gündoğdu, bölge halkımızın taşımak istediği kültürel dokularla doldurularak devam ettirilmesinin çok güzel olacağını ve iki günden bu yana izleyerek beğendiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 16:26:30
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 18:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?