3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Mesleki ve teknik eğitim fuarı

Diyarbakır'da açılan ve öğrencilerin yaptıkları teknolojik aletlerin segilendiği 'Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı' büyük ilgi gördü.

Muazzez Sümer Kız Meslek Lisesi bahçesinde açılan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'na Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni mutlu, eşi Gül Mutlu, Milli Eğitim Müdürü Ömer Yıldızhan öğretmen ve öğrenciler katıldı. Folklor gösterileri ile başlayan fuarın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şeyhmus Ayan, fuarda öğrencilerin aldıkları mesleki eğitimlerini el emeği ile şekillendirdiklerini belirterek, "Okullarımız sürekli teknolojiyi takip ederek sürekli kendilerini yenilemektedirler. Sanayimiz ise hızla gelişerek daha ileri gitmek için çaba sarf etmektedir. Bütün bunlara rağmen mesleki eğitimde istenilen amaca ulaşılamamıştır. Gelişmiş ülkelerde yüzde 35 genel eğitim, yüzde 65 mesleki eğitimken bu oran ülkemizde tam tersidir. Ülkemizde gençlerimizin büyük çoğunluğu akademik eğitime yönlendirilmekte. Bunun sonucunda da ihtiyaçtan fazla akademik eğitim almış insan gücü ortaya çıkmaktadır. Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi geliştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mutlu, beceri tabanlı proje yarışmasında dereceye giren projelerin danışman öğretmenlerine teşekkür belgesi verdi. Daha sonra Vali Mutlu ve beraberindekiler öğrencilerin yaptıkları ve fuarda sergilenen teknolojik araçları inceledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 14:34:22
Güncelleme :7 Mayıs 2008 Çarşamba 15:59:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?