3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Metem Lisesi il birincisi oldu

Ergani ilçesi METEM Lisesi Makine Bölümü öğrencileri, hazırladıkları 'Renkler Elimizde' adlı proje ile Mesleki ve Teknik Eğitim okulları arasında düzenlenen proje yarışmasında il birinciliğini kazandı.

Yarışmada aynı okulun Çocuk Gelişimi Bölümü'nün hazırladığı, 'Çocuklar Ağlamasın' adlı proje ise il ikinciliğine layık görüldü.

Ergani METEM Lisesi Müdürü Gürkan Beyaz, "Diyarbakır il birinciliğini almamız bizi mutlu etmiştir. Yapılan projede doğal kaynaklarımızı daha tasarruflu kullanmak, boyacılar için de büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Üç ana rengi kullanarak boyayacağı mekan için istediği rengi boya yapacağı mekanda elde edecektir. Çocuk Gelişimi Bölümü'nün hazırladığı projede ise annelerin bireysel ihtiyaçlarını karşılamak için kendilerine daha çok zaman ayırmaları amaçlanmıştır. Çocuk ağladığı zaman sese duyarlı beşik, otomatik olarak sallanacak ve annenin kaydettiği ninni çalmaya başlayacaktır. Böylece anne kendine daha çok zaman ayırabilecektir" dedi.

Okullarının 18 Nisan 2008 tarihinde 'Renkler Elimizde' adlı proje ile Şanlıurfa'da düzenlenecek olan bölge yarışmasında Diyarbakır'ı temsil edeceğini söyleyen Müdür Beyaz, "Okulumuz değişimi seyreden değil, değişimi yönlendiren bir okul olma vizyonunu, var gücüyle gerçekleştirmeye çalışmaktadır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 16:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cansu yıldız IP: 78.162.119.xxx Tarih : 16.12.2008 07:00:12

çok güzel bi okul ve beğendim herkeze başarılar dilierim