3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Mezuniyet töreninde ter döktüler

Diyarbakır'da Tıp Fakültesi 2007-2008 eğitim-öğretim yılı mezunlarının yemin törenine katılan öğrenciler kapalı spor salonunun sıcak olması nedeniyle zor anlar yaşadı.


Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007-2008 eğitim-öğretim yılı 36. dönem mezunlarının yemin töreni yapıldı. Büyük bir heyecana sahne olan yemin törenine katılan öğrenciler kapalı spor salonunun sıcak olması nedeniyle zor anlar yaşadı. Tıp Fakültesi öğrencileri sıcaklık nedeniyle terlememek için kağıttan yelpaze yaparak sıcaktan korunmaya çalıştı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende ilk konuşmayı yapan Tıp Fakültesi dönem birincisi Suzan Kuday, dönem birincisi olmanın gurur verici olduğunu ve diğer arkadaşları adına konuşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.


Daha sonra bir konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Çiçek, geleceğin doktorları olan öğrencileri kutladığını belirterek, "Uzun bir maratondan geçiyorlar. Öğrenci olmanın ne kadar zor olduğunu ben onlardan daha iyi biliyorum. Ama onlar her şeyin üstesinden geleceklerdir" dedi.


Konuşmaların ardından yemin törenine katılan 20 kız ve 66 erkek olmak üzere toplam 86 öğrenciye ödülleri verildi. Ödül sırasında Fatma Yılmaz ödülünü babası olan Prof. Dr. M. Emin Yılmaz'dan alırken diğer öğrencilere de ödülleri aileleri tarafından verildi. Ödül töreninin ardından öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladılar.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 13:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?