3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Minik ellerin hayal gücü

Silvan İlçesi'nde, aileleri tarafından tarlalarda çalıştırılmak yerine okula gönderilen köy öğrencileri, ilk kez resim sergi açtı.

Öğretmenlerin destekleri ile yıl içindeki çalışmalarını sergileyen Gündüz Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesine bağlı Gündüz Köy İlköğretim ve Ana Sınıfı öğrencilerinin yıl içinde yapmış oldukları el işi çalışmalarını sergiledi. Köy okulunda yapılan resim sergisinin açılışına Silvan Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ok, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şube Müdürü Ok, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ilgisi bizleri çok memnun etti. Yarınlarımız olan gençlerimizin marifetleri ve el becerileri
gerçekten görmeye değerdi. Onları yetiştiren öğretmenlerimizi ve velilerini canı gönülden kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. Gündüz Köy İlköğretim Okulu Müdürü Ali Özgan, "Buradaki çalışmalarımız köylü vatandaşlarımızın katkısı ve öğretmenlerimizi çabasıyla oldu. Bizim buradaki hedefimiz öğrencilerimiz kendilerini ifade edebilmeleridir. Kendi çalışmalarını hem anne ve babalarına gösterebilmeleri, hem de ilerisi için eğitim öğretim alanlarında daha iyi bulunmalarıdır. Özelikle köydeki öğrencilerimizi bizim için daha önemliler. Kendi yaptıkları etkinliklerde kendilerini ifade etmeleri, kendi yakınlarına kendilerini göstermeleridir. Anne ve babalarını çocuklarıyla ilgilenebilecek bir etkinliktir. Okul aile birliği ve tüm anne babalara göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Köy öğretmeni Fatma Bayandır Özgan ise "Bir yıl boyunca öğrencilerimizin kendi el becerilerini hazırladıkları çalışmaları bugün bir sergiyle anne ve babalarına göstermiş oldular.

İlçe merkezlerinde sürekli etkinlikler yapılmaktadır. Ve oradaki öğrenciler o doyuma ulaşmışlardır" dedi.

İlk kez resim sergisi açan Gündüz Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ise "Öğretmenlerimiz hayal gücümüzü geniş tutmak için bize resim yapmayı öğretiler. Bizde uzun bir çalışmadan sonra karama resim sergisi açtık. Resim yaparken en büyük desteği ailelerimizden gördük çünkü anne ve babalarımız bizi tarlalarda çalıştırmadığı, her yıl resim sergisi açmayı düşünüyorum" şeklinde konuştular

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 09:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?