3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Minik Havva'nın hayat mücadelesi

Çermik ilçesine bağlı Petekkaya köyünde ikamet eden 16 yaşındaki Havva Karadağ, hayat mücadelesi veriyor.

Küçük Havva böbrek bulunamazsa ömür boyu diyaliz makinesine bağlı olarak yaşayacak.

Böbrek yetmezliği sonucu 3 günde bir diyalize girmek zorunda kalan küçük Havva'nın ailesi yardımseverlerden yardım bekliyor. Geçen sene yakalandığı hastalık sonucu bir böbreğini kaybeden küçük Havva 3 günde bir diyalize girmek zorunda.

Hiçbir sağlık güvencesi olmayan Havva'nın çitçi babası maddi imkansızlıklar nedeniyle Havva'nın tedavi olmasını sağlayamıyor. Küçük Havva, hastalık nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldı. Böbrek hastası küçük Havva, tekrar sağlığına kavuşmak için Diyarbakır Valisi'den yardım beklediğini belirterek, "Okumak istiyorum. Bu hastalığı yenmem için hayırseverlerden yardım bekliyorum. Bana yardım edin. Bu hastalığı yeneceğim ve doktor olacağım. Bu hastalıkla mücadele eden herkesin yardımına koşacağım" diye feryat etti.

Küçük Havva'nın ağabeyi Ömer Karadağ, kardeşinin durumuna çok üzüldüklerini ifade ederek, "Babam çitçilikle uğraşıyor. kardeşimin ve ailemin herhangi bir sağlık güvencesi yok. Kardeşim 3 günde bir diyalize girmek zorunda. Aksi halde ölecek. Eğer böbrek bulunmazsa ömür boyu diyalize girmek zorunda kalacak. Başta Valimiz ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 16:53:45
Güncelleme :30 Nisan 2008 Çarşamba 17:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?