3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Minik kaymakamdan seferberlik çağrısı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törenler kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kemal Erçek ve Çınar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan (YİBO) bir grup öğrenci ile idareci, Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'i makamında ziyaret ederek Kaymakam Tanrıseven'e çiçek verdi. 23 Nisan bayramlarında geleneksel hale gelen makam tesliminin de gerçekleştiği ziyarette Çınar YİBO'dan Gülcan Çelik isimli kız öğrenci Kaymakam koltuğunda oturdu. Telefonlarla kurum amirlerine direktifler yağdıran Bayan Kaymakam Çelik, "Çınar'da eğitim alanında seferberlik ilan ediyoruz. Sayılarında büyük artış sağlanan kız öğrencilerimizin okula devam etmeleri için bütün olanakları seferber edeceğiz" dedi.

Okulların fiziki durumu ile ilgili de çalışma isteyen 8. Sınıf Öğrencisi Gülcan Çelik, daha sonra Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven'den çeşitli hediyeler aldı.

Çınar Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen, tören geçişi ve halk oyunları gösterileriyle devam eden 23 Nisan kutlamalarına vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 15:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?