3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Minik Sibel artık ağlamayacak

Ergani ilçesine bağlı Alitaş köyü Şengalek mezrasında 30 çocuğa alfabeyi öğreten, okul ve öğretmen olmadığı için ağlayan minik Sibel'in gözyaşları yerini mutluluğa bıraktı.

Hayırsever bir iş adamı tarafından mezraya ilk etapta konteynırlar gönderilecek ardından 5 derslikli okul yaptıracak. Mezrada incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir, en kısa zamanda çocukların öğretmene kavuşacağını söyledi.

Dün İhlas Haber Ajansı tarafından servis edilen '8 yaşında hem öğretmen hem öğrenci' haberi üzerine mezraya okul yapılıyor. Ana haber bültenlerinde Sibel'in hıçkırarak ağladığını izleyen hayırsever iş adamı Baran Güzel bugün sabah saatlerinde teknik ekiplerini köye göndererek çalışmaları başlattı. Köy girişinde alkışlarla karşılanan teknik ekip minik Sibel ile bir süre sohbet ettiler. Okul için gerekli çalışmaların yapılması için yer inceleyen teknik elemanlar ilk etapta okul öncesi, ilköğretim sınıfı ve lojman olmak üzere 3 konteynır getirileceğini daha sonra ise en kısa zamanda derslik yapımına başlanacağını söyledi.

Mutluluktan ne yapacağını şaşıran minik Sibel'in gözyaşları artık yerini heyecana bıraktı. Sibel Talay,"İçimden bir his köyümüze okul yapılacağını söylüyordu. Birde öğretmenimiz ve okulumuzun bahçesi olacağına inanıyordum. Okul yapılacağı için çok heyecanlı ve mutluyum. Okulumuz olursa bir daha ağlamayacağım. Umarım bundan sonra hep güleriz. Ben ve arkadaşlarım çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Okulumuzun açıldığı gün daha mutlu olacağız. Biz hep okula gideceğiz. Okuyabilirsem öğretmen olmak istiyorum. Bana ders anlatan öğretmenim gibi bende ilerde öğretmen olacağım. Şanlıurfa'daki öğretmenimin ismi Bahardı bize ilgi gösteriyordu, bende onun gibi öğretmen olmayı hayal ediyorum" dedi.

İkra Gorup Genel Koordinatörü Derviş Kurtulan, Sibel'in gözyaşlarına kayıtsız kalamadıklarını ifade ederek," Azerbaycan'da bulunan şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Baran Güzel bey bu haberden çok etkilendi. Onun talimatıyla görevlendirildik. Buradaki eksikliği görmek, bir an önce çocukların eğitim alabilmeleri için alt yapısı gerekli olan incelemeleri yapmak için geldik. Fizibilite hazırlayıp kendisine sunacağız. Çocukların eğitim olanaklarına kavuşmalarının sağlanması için katkı sağlamayı düşünüyoruz. Köyde çocuklarla görüştüm. Böyle bir tablo çok üzücü ülkemizin her noktasındaki her çocuğun eğitim alması gerektiğini düşünüyoruz.

Toplumlardaki en büyük sorun eğitimsizlik. Onunla birlikte getirdiği fakirliktir. Bu çocukların kendi geleceklerini tamamlayabilmeleri için en doğal hakları olan eğitim olanaklarına kavuşmaları lazım. Bugünkü şartlarda mevcut sorunlar büyük. Sivil toplum kuruluşları veya bizim gibi sivil kurumlar katkı koyuyorlar, koyacaklardır da. İleriki zamanlarda bu tür konularda herkes gerekli hassasiyeti gösterir. Eğitim yılının ilk haftasındayız. İlk etapta çocukların eğitimden geri kalmaması için konteynır düşünüyoruz. Onunla ilgili buraya gelmeden önce konteynır üreten firmalarla görüştük. Siparişlerini en kıza samanda teslim edecekler. Bizde o konteynırları buraya getirip yerleştireceğiz. Milli Eğitim Müdürü bize öğretmen tahsis edecek. Derslik için 2 konteynır ve öğretmenlerin barınabileceği ve çocukların lavabo ihtiyaçları için toplam 3 konteynır yapacağız. Günümüzde halen bu tür durumların olması çok acı bir tablo çocuklarımız eğitimsiz kalmasın. Okuma yazma öğrenme fırsatının olmaması çok üzücü bir şey çağımızda artık bunların olmaması gerek. Bu anlamda bu minicik yavruların ışığı olacak eğitime kavuşması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Mezraya ilk etapta 3 konteyner yapılacağını ve hemen okul öncesi ve ilköğretim okulu öğretmeni görevlendireceğini belirten Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir,"Dün akşam izlediğimiz tablo bizleri çok etkiledi. Bugün hayırlı bir iş buradayız. Hayırsever iş adamlarımız köye geldiler. Onlarda bu konuda duyarlılık göstererek bizlere desteklerini sağlayacak sözü verdiler. 5 derslikli okul yapacaklarını söylediler. 5 derslikli okul bu mezraya fazla olacağı için 2 dersliğini bu köyde kalan 3 dersliği ise çevre köy ve ihtiyaç yerlerinde değerlendireceğiz. İlçe Milli Eğitim Komisyonumuzun yapmış olduğumuz tespitlerde bu köyü de YİBO kapsamına almıştık. Zaten YİBO'ya devam eden 5 öğrencimiz bu köyden. Bu köyden çok daha öncelikli olan yerleşim alanlarımız var. Yatırım programının şu anki mevcut haliyle bu köyü programa almamız mümkün değildi. Sağolsunlar hayırsever iş adamlarımız duyarlı iş adamlarımız okul yapma teklifinde bulundular. Kısa sürede bu sorunu hep beraber çözeceğiz. bu çocuklar hepimizin evlatlarıdır. Hayırsever vatandaşımız burada katkı sunmak istiyor. Derslik yapmak istiyor, bizde konteynırlar hazır olduktan sonra ihtiyaca göre 1 veya 2 öğretmen vereceğiz. Sonra bu işin kalıcı olması için ihtiyaca göre yapıma başlayacağız. Buraya gelip küçük çocukları görünce kendi çocukluğumu hatırladım. Televizyondan izlerken çok duygulandım. Bu tablo karşısında üzülmemek elde değil. Bizim çocuklarımızı hayata iyi hazırlamamız gerekiyor. Eğitimde mutlaka sıkıntılar vardır. Devletin imkanları belli, hayırsever iş adamları ve dernekleri gücü olan herkesi örnek davranışlara davet ediyoruz. Dersliklerimiz arttıkça ee yapısı gerekli olan incelemeleğitim ve kültür düzeyimiz yükselecektir" dedi.

Mezra sakinlerinden Mehmet Nezir ise okul yapılacağı için çok mutlu olduklarını belirterek, "Okul yapılacağı için çok mutluyuz. Bütün Türkiye sorunumuza ortak oldu. Şimdi okul yapılacağı sözü verdiler. Bu bizi çok sevindirdi. İlgiden dolayı herkese teşekkür ediyoruz. En büyük problemimiz eğitim sorunudur. Çok geri kalmışız. Zaten biz okumadık, bari bizim çocuklarımız okusun. Aksi takdirde onlar da bizim gibi cahil kalacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eylem IP: 78.169.39.xxx Tarih : 11.09.2008 06:00:57

okul yapsa kaç yazar öğretmen olmadıktan sonra.okullarda bir sürü öğretmen açığı var. okul yap öğretmen ataması yapma ne yapacak o çocuklar?ücretli öğretmen gönderirler senede 10 15 öğretemen değişir sonrası.....?ii eğitim alamazlar okul kazanamazlar sağlıklı yetişemezler çocuklar mahvediyorlar yapmayın ya bu kadar oynanmaz insanların geleceği ile çocuklar bizim geleceğimiz yarınlarını kimse çalamaz onların gözünüzü açın kurtarın akpden çocuklarımızın geleceğini yarınlarını kurtarın akp de insanların hayallerini kurtarın yarınlarımızı geleceğimizi kurtarın ülkeyi...Baran Bey'i kutlamak gerek keşke yönetenlerimizde sizin gibi vicdan sahibi olabilse