3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Molotof eylemcileri adliyede

Diyarbakır'da polis araçlarına ve kentin değişik yerlerindeki noktalarda molotof kokteylli saldırıda bulundukları ileri sürülen 5 şahıs adliyeye çıkarıldı. Şahıslarla birlikte 2 kilogram toz esrar ele geçirildi.

Diyarbakır'da bir siyasi partinin gençlik komitesinde yer alarak bölücü terör örgütü adına sözde eylem grubu oluşturan ve kentte polis otosuna, banka şubelerine ve ATM'lerine molotof kokteyli atma, taşlama ve korsan gösteri eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edilen ve eylem hazırlığında bulunan 5 şahıs yakalandı. Yakalan şahıslar geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilirken, şahısların evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda 2 adet molotof kokteyli, molotof kokteyli yapımında kullanılan malzemeler, 2 kilogram toz esrar, 15 adet sprey boya, 1 adet hard disk, 1 adet flaş bellek, hafıza kartları, yasa dışı yayın ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Şahısların yaptıkları ileri sürülen eylemler ise şöyle:

02 Ekim 2008 günü Diyarbakır'ın Sur ilçesi, Melikahmet Caddesi üzerinde polis ekip otosunun geçişi sırasında, cadde üzerine 2 adet molotof kokteyli atılması eylemi; 16 Ekim 2008 günü Sur ilçesi, İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösteren 2 banka şubesine molotof kokteyli atılması eylemi; 17 Ekim 2008 günü Sur ilçesi Melikahmet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir banka şubesine molotof kokteyli atılması eylemi; 18 Ekim 2008 günü, Sur ilçesi, İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösteren 3 banka şubesine molotof kokteyli atılması eylemi.

Ayrıca şüpheli şahısların değişik tarihlerde Diyarbakır'da bölücü terör örgütü mensuplarının cenazelerini, terör örgütünün propagandasına dönüştürerek, bu cenazelerde korsan gösteri ve taşlı saldırı eylemlerinde bulundukları öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 17:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?