3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Müezzinin de ayakkabısını çaldılar

Diyarbakır'da camilerde yaşanan halı ve kilim hırsızlığına şimdi de ayakkabı hırsızlığı eklendi. Daha önce camiye namaz kılmak için gelen vatandaşların yeni ayakkabılarını çalan hırsızlar son olarak müezzinin ayakkabısını çaldı.

Cemaate namaz kıldırdığı sırada ayakkabısı çalınan Ulu Camii Müezzini Mehmet Menekşe, güvenlik kameralarının çektiği görüntüler sayesinde ayakkabılarına ulaştı.
Diyarbakır'daki camilerde yaşanan kilim, halı, ayakkabı ve cep telefonu hırsızlığı, camilere namaz kılmak için giden vatandaşlar ve din görevlileri için önemli bir sorun haline geldi. Hırsızlık olaylarının son bulması için İl Müftülüğü hırsızlığın günah olduğu yönünde fetva yayınlamasına rağmen hırsızlık olaylarının devam etmesi üzerine, Diyarbakır'daki merkezi camilere güvenlik kameraları yerleştirildi. Ancak hırsızlar kameralara aldırış etmeden kötü alışkanlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Daha önce camiye namaza kılmaya giden vatandaşların yeni aldığı ayakkabılarını çalan ve yaşları 15-50 arasında değişen hırsızlar son olarak imamın ayakkabısını çaldı. Camiye namaz kılma bahanesiyle giren hırsızlar açık dolaptaki ayakkabılıkta çalacakları ayakkabıları gözlerine kestiriyor. Cemaatin secdeye indiği sırada ayakkabılığa yönelen hırsızlar hiçbir şey olmamış gibi kendi ayakkabılarının yerine başka bir ayakkabı alarak çıkıyor. Güvenlik kameraları tarafından çekilen son hırsızın ise eliyle değil de ayakları ile hırsızlık yapması dikkat çekiyor. Cemaatle namaz kıldığı sırada ayakkabısını hırsızlara kaptıran Ulu Camii'nin 12 yıllık müezzini Mehmet Menekşe, güvenlik kameraların çektiği görüntüler sayesinde hem hırsızı hem de ayakkabısını buldu.

HIRSIZLIĞA KARŞI KAMERA ÖNLEMİ
Güvenlik kameraları sayesinde hırsızlık olaylarının azaldığını ifade eden Diyarbakır tarihi Ulu Camii İmamı Mehmet Amin Mülay, "Bazı eğitimsiz vatandaşlar maalesef camilerde halı ve ayakkabı çalmayı adet haline getirmiş. Cemaatin hırsızlığa karşı mağduriyetlerinin ortadan kaldırmak için camimize 24 adet güvenlik kamerası taktırdık. Ancak hırsızlık tamamen bitmedi. Camide yaşanan hırsızlık olayları kameralar tarafından saniye saniye kayıt altına alınıyor. Herhangi bir hırsızlık yaşanması durumunda kamerakayıtlarını emniyet yetkililerine bildiriyoruz. Polis çok kısa sürede bu şahısları buluyor" dedi.


Cemaatten gelen yoğun şikayetler üzerine Diyarbakır Valiliği İl Özel İdaresi bütçesiyle 2 özel güvenlik elemanı Ulu Camii'de görevlendirildi. Camide 24 saat görev yapan özel elemanlar şüphelendikleri kişileri cami avlusundan dışarı çıkardığı gibi tarihi Ulu Camii'ye gelen yabancı ve yerli turistlere de rehberlik yapıyor.



20.06.2008 12:11:40 TSI
NNNN

..
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 13:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah altan IP: 88.227.10.xxx Tarih : 20.06.2008 17:05:12

evet yaa bu çok gerçek ama sadece diyarbakır merkezde değil silvan ilçesinde bu olaylar çok ama çok yaşanıyor bunlar sadece camii değil evlerin kapısında ki ayakkabıları da çalıyorlar özellikle cuma namazında ve bayram namazında çok fazla oluyor bu olaylar