3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Müftülükten bayam yardımı

Diyarbakır Müftülüğü Ramazan ayı nedeniyle Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte bin 140 dul yetim ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı yaptı.

İlk kez yapılan yardımların birlik beraberliği pekiştirdiğini ifade eden Müftü Ali Melek, Ramazan hediyesini dağıtırken ihtiyaç sahibi vatandaşların rencide olmaması için yardımların iftar sonrası gece saatlerinde cami imamları tarafından dağıtıldığını söyledi.

Diyarbakır'da Ramazan ayında başta valilik, belediye, vakıf ve dernekler tarafından yoksul vatandaşlara yönelik başlatılan yardım kampanyasına ilk kez Diyarbakır Müftülüğü de katıldı. Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyarbakır Müftülüğü desteği ile varoş semtlerde yaşayan dul ve yetim ihtiyaç sahibi bin 140 aileye gıda yardımı yapıldı. Vatandaşların rencide olmaması için iftardan sonra cami imamları tarafından daha önce tespit edilen evlere teslim edilen yardım paketlerinin içerisinde 5 kilogram pirinç, 2 kilogram mercimek, 2 kilogram zeytin, 2 kilogram fasulye, 5 kilogram sıvı yağ, 2 kilogram bayram şekeri, 2 kilogram çay ve 5 kilogram makarna bunuyor.

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu ifade eden Diyarbakır Müftüsü Ali Melek, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi. İlk kez Diyarbakır'da müftülük tarafından fakir vatandaşlara yönelik gıda yardımı yapıldığının altını çizen Melek, "Ramazan ayı kardeşlik bağlarını güçlendirdiği gibi bu mübarek ayda sevgi ve saygımız artmaktadır. Bunun için sosyal sorumluluk gereği kentimizin varoş semtlerinde yaşayan vatandaşlara gıda yardımı yaptık. Cami imamları tarafından tespit edilen bin 140 aileye zaruri gıdalar başta olmak üzere bayram şeker yardımı yaptık. Bu bayram hediye alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın rencide olmaması için imamlarımız kendi elleriyle iftar sonrası evlere teslim etti. Bütün yardımları sadece bir aya değil tüm yıla sığdırmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 18:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?