3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Musa Anter Caddesi asfaltlanıyor

Yağmur şebekesi ve doğalgaz alt yapı çalışmalarının sona ermesi ile asfalt çalışmalarının başladığı Musa Anter Caddesi’ndeki çalışmaları Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ile birlikte denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kayapınar’daki alt yapı ve üst yapı çalışmalarının 3 ay içinde tamamlanacağını söyledi.


Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri doğalgaz ve yağmur şebekesi gibi alt yapısı tamamlanan Musa Anter Caddesi’ndeki asfalt çalışmalarını denetleyen Baydemir, esnafı da ziyaret ederek çalışmalar hakkındaki düşüncelerini sordu. Kayapınar ilçesine bağlı caddede yaşayan Peyas Mahallesi sakinleri Baydemir ile sohbetlerinde asfalt çalışmalarından dolayı duydukların memnuniyet dile getirdi. Çalışmaları Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin ve Peyas Mahalle Muhtarı Mehmet Dengiz ile birlikte denetleyen Baydemir’e Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan caddede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Doğalgaz ve yağmur şebekesi gibi çalışmaların tamamlanmasının beklendiği Musa Anter Caddesi’ndeki asfalt çalışmaları mahalle sakinleri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.



Sizlere hizmet boynumuzun borcudur

Kayapınar ilçesindeki alt yapı ve üst yapı çalışmalarının üç ay içinde tamamlanacağı müjdesini veren Baydemir, çocukların geleceği olan kenti güzelleştirmek ve daha yaşanılır bir mekana dönüştürmek için büyük bir gayret içinde olduklarını söyledi. Özellikle mahalle çocuklarının ilgisi ile karşılanan Baydemir çocuklara, “Bu kentin asıl sahibi sizlersiniz ve sizden emanet aldığımız bu kenti sizlere layık bir hizmet ile buluşturmak boynumuzun borcudur” dedi. Semt pazarları talebinin de değerlendirileceğini belirten Baydemir, Kayapınar Belediyesi’nin yapacağı yeni bir planlama ile yakın zamanda hangi bölgelerde semt pazarlarının yapılacağının bilgisinin kamuoyuna bildirileceğini söyledi.



Başkanların esnaf sohbeti

Çalışmalara ilişkin esnafın düşüncelerini almak için Baydemir ve Karatekin cadde üzerindeki bütün esnafları ziyaret ederek sohbet etti. Belediye çalışmalarını genel olarak iyi değerlendiren esnaflar iş marşlarının da alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile daha iyi olacağını ifade ettiler. Esnaf mağazaları önüne kurulan sandalyelere oturarak kalabalık bir grup oluşturan esnaflar başkanlara çay ikramında bulundu. Esnaf grubu ile sohbetinde Baydemir, “Yol, kanalizasyon ve temizlik gibi çalışma alanları belediyelerin temel görevi olmakla birlikte yurttaşımıza bazı sorumluluklar düşmektedir. Çevremizi daha temiz tutmak hepimizin görevidir. Bu nedenle toplumun en dinamik kesimini oluşturan esnafların bu konuda öncülük yapması gerekir” diyerek temiz çevre için rol almaklarını istedi.

Baydemir ve Karatekin esnaf ziyaretinden sonra işçileri de ziyaret etti ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 15:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?