3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Mutlu, Baydemir tartışması

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile girdiği polemiği değerlendirerek, "Belediye 18'nci madde uygulamasını bitirsin ben de 6 ay içinde 35 kilometrelik yolu bitireyim" sözünü verdi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır'ın Ergani ilçesine yaptığı gezide, dün Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile fuar açılışında yaşadığı polemiği değerlendirdi. Baydemir'in, kendisine yönelik, "Siz işi beleşe getirmek istiyorsunuz" sözlerine öfkelenen Vali Mutlu, belediyenin 18'nci maddeyi uygulaması halinde 6 ay içerisinde yolu bitireceklerini belirtti. Mutlu, "Çevre yolu Diyarbakır için çok önemli bir ihtiyaçtır. Çünkü çevre illerden gelen bütün vasıtalar şehir trafiğini yoğunlaştırıyor.

Çevre kirliliği oluşturuyor ve bu gittikçe de artacaktır. Çok süratli bir şekilde çevre yolunun yapılmasından yanayız. Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne çevre yolunun projelerinin süratle tamamlanması için talimat verdik. Karayolları proje çalışmalarının tümünü bitirdi. Fakat işe başlamak için gerekli olan bir şey var. Bazı arazilerde kamulaştırma yapmak lazım. Dolayısıyla belediyelerimizin böyle bir yetkisi var. Çevre yolunun yapılacağı bölge belediye'nin hudutları içinde ise belediye 18'nci madde uygulaması yapabilir. Bu şehrin Valisi olarak diyorum ki, ne zaman 18'nci madde uygulamasını bitirirseniz ben de Diyarbakırlılara söz veriyorum 6 ay içinde çevre yolunu yapıp Diyarbakır'a hediye edeceğim. Bu şehir için çevre yolu çok önemli. Diyorum ki, gelin işbirliği yapalım. 18'nci madde uygulamasını bana 3 ay içinde yapın ben de 6 ay içinde 80 tane bilboardın tümüne 6 ay içinde 35 kilometre yolu bitirme vaadi vereceğim. Diyarbakır çevre yolunu tabii ki istiyor. O halde herkes elini taşın altına koymalıdır. Yani icraat istiyoruz. Ben sözün icraata dönüşmesini isteyen bir idareciyim" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 18:20:18
Güncelleme :8 Kasım 2008 Cumartesi 10:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?