8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Nevruz hazırlıkları tam gaz

DİYARBAKIR'DA NEVRUZ HAZIRLIKLARI

Diyarbakır'da yarın düzenlenecek olan Nevruz etkinlikleri için hazırlıklar sürerken, Emniyet'ten alınan polis barikatlarında bulunan "Polis" ibaresi yerine "Newroz" yazıları yapıştırıldı.

Diyarbakır'da yarın yapılacak olan Nevruz finali için çalışmalar sürerken, alan bayraklar ile donatıldı. Güvenlik amacıyla emniyetten alınan polis barikatlarına ise ilginç bir yöntem kullanılarak üzerinde bulunan "Polis" ibaresi boya ile kapatıldıktan sonra "Newroz" yazıları yapıştırıldı. Barikatlarda bulunan yazıların neredeyse tamamı kapatılırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de alana gelerek incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Baydemir

"Hazırlıklarımız tamamlandı, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarın sabahın erken saatlerinde toplu taşıma araçlarımız Nevruz'un daha coşkulu bir şekilde kutlanması için ücretsiz olarak buraya gelecektir. Hazırlıklar bitmek üzere. Geçmiş yıllarda ses konusunda bir problem yaşıyorduk ama şimdi de ses çok gür çıkıyor eleştirisi alacağız" dedi.

Nevruz, açılıma katkı sunar mı sorusuna ise Baydemir, "Şüphesiz ki birlikteliğin gücü, sevginin ve dayanışmanın gücü bütün zorlukları aşmaya birebirdir. Bu yüzden ben 2010 Nevruz'unu barışa, hoşgörüye, sevgiye sağlayacak adımlar olarak görüyorum. 2 gün önce Hakkari Yüksekova'daydık ve en barışçıl organizasyondu. Bütün bu toplantılar, çığlıklar ve çabalar barışa ve kardeşliğe katkı sunacaktır inancını taşımaktayım" şeklinde cevap verdi.

DİYARBAKIR'DA NEVRUZ HAZIRLIKLARI
DİYARBAKIR'DA NEVRUZ HAZIRLIKLARI
DİYARBAKIR'DA NEVRUZ HAZIRLIKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 13:49:01
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 18:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?