3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

O artık mühendis olamayacak

Dün Diyarbakır'da bir dersane önünde gerçekleşen patlamada üniversite sınavına hazırlanan Eren Şahin hayatını kaybetti.

Diyarbakır'daki patlamada hayatını kaybeden öğrencilerden Eren Şahin'in elektrik elektronik mühendisi olmayı hedeflediği bildirildi.


Diyarbakır'da dün akşam Yenişehir beldesi Mimar Sinan Caddesi'nde askeri personeli taşıyan sivil servis aracına yönelik düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren öğrencilerden Şahin'in dershanenin en parlak öğrencilerden biri olduğu öğrenildi.



Fizik öğretmeni ve Eren'in danışman öğretmeni olan Hilmi Kaya yaptığı açıklamada, öğrencisinin Diyarbakır Rekabet Kurumu Fen Lisesi'nde yatılı olarak okuduğunu söyledi.


"ÖĞRENCİMİN CESEDİYLE KARŞILAŞTIM"

Şahin'in çok iyi bir çocuk ve çok başarılı bir öğrenci olduğunu ifade eden Kaya, şöyle konuştu:



"Eren çok iyi ve en başarılı öğrencilerimizden biriydi. Danışman öğretmeniyim. Hedefi, Elektrik elektronik mühendisliğini okumaktı.


YATILI OKULDA OKUYORDU

Olaydan 10 dakika önce benim odama geldi konuştum. Bana su almaya gideceğini söylemişti. Sonra çok büyük bir patlama oldu ve ben öğrencimin cesediyle karşılaştım. Ailesinin İstanbul'da oturduğunu biliyorum. Bir yakını vardı burada. Kendisi Diyarbakır Fen Lisesinde yatılı olarak okuyordu. Eğer patlama 5 dakika sonra olsaydı yüzlerce ölü olacaktı. Çok üzgünüz. Patlamada öğrencisini almaya gelen bir velimiz de öldü"



ANNESİZ, BABASIZ BÜYÜDÜ

Eren Şahin, anne ve babasının 3 aylıkkken ayrılması sonucu anneannesi Emel Eronata tarafından büyütüldü.

Dört yıl önce girdiği sınavlar sonucunda Rekabet Kurumu Fen Lisesi'ni kazanan Şahin, üniversite sınavlarına hazırlanıyordu.

Torununun elektrik elektronik mühendisi olmayı istediğini söyleyen anneanne Emel Eronata, "Benim ciğerimi yaktılar, ciğerimi yakanlar yansın. Annesiz ve babasız onu ben büyüttüm. Tek dayanağımdı. Dünyanın hiçbir yerinde bir millet askerine silah sıkıyor mu. Bunun hesabını kim verecek. Allah belalarını versin" dedi.

aa
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 12:47:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif kaya IP: 81.213.232.xxx Tarih : 4.01.2008 16:06:08

ALLAHINIZDAN BULUN İĞRENÇ İNSANLAR YAZIK GENCECİK ÇOCUĞUN HAYATIYLA oynadınız TÜM D.BAKIR HALKI OLARAK SİZİ ALLAHA HAVALE EDİORUZ