7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

O lokantaları deşifre edin!

DİYARBAKIR'DA ET TEDİRGİNLİĞİ

Diyarbakır İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü'nce yapılan denetimlerde iki işletmede tek tırnaklı et tespit edilmesinin ardından başlayan tedirginlik sürüyor. İşyerlerinin prosedür gereği isimlerinin açıklanmaması nedeniyle tedirgin olan lokantacı esnafı, adeta sinek avlarken, çok sayıda esnaf ise kepenk kapatmaya hazırlanıyor.

Kayıtlı 700 lokantacı esnafının bulunduğu Diyarbakır'da, Tarım Müdürlüğü'nce yapılan denetimlerde, iki işyerinde tek tırnaklı olarak tabir edilen eşek ve at etine rastlanması üzerine başlayan tedirginlik yerini tepkiye bıraktı. İşyerlerinin isimlerinin açıklanmamasına tepki gösteren esnaf ve esnaf temsilcileri, tüm esnafın zan altında olduğunu, buna kimsenin hakkının olmadığını savundu.

Diyarbakır Lokantacılar Odası Başkanı Ahmet Elbahadır, kent merkezinde eşek eti tespit edilen işyerlerinin isimlerinin Tarım Müdürlüğü'nce bir an önce açıklanması gerektiğini belirterek, "İki işyeri nedeniyle tüm lokantacı esnafımız zan altında. Tüm işyerleri sinek avlıyor. Bu yüzden şimdiden çok sayıda esnaf kapısına kepenk vurmaya hazırlanıyor. Esnaflarımızın kepenk kapatmasını önlemek için işyerlerinin deşifre edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Elbahadır isimleri açıklanmayan bu işyerleri hakkında hiçbir işlem yapamadıklarını söyleyerek, ''Kent merkezinde yaşanan bu akıl almaz ve vicdansız olaya karışan bu işyerleri hakkında isimleri açıklanmadığı nedeniyle haklarında hiçbir işlem yapamıyoruz. Bu işyerlerini kayıtlı işyerlerimiz olduğu ortaya çıkarsa bu işyerlerimizin kayıtlarının silmeye hazırız ve oda olarak bu insanların bu meslekten uzaklaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız'' ifadelerini kullandı.

Lokantacılar Odası Başkanı Elbahadır vatandaşların aklında halen soru işaretlerinin bulunduğunu ve haklı bir tedirginlik yaşadıklarını hatırlatarak, ''İl Valimiz veya Tarım İl Müdürümüz bu işyerlerini halka deşifre edip diğer işyerlerimizde bu tür bir olayın yaşanmadığını bir an evvel açıklamaları gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 17:38:01
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 01:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?