3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Oğlunu yaralayan babaya 3 yıl

Diyarbakır'da sürekli tartıştığı madde bağımlısı oğlunu silahla yaralayan baba, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Babanın eylemi teşebbüste kaldığı için cezası 3 yıl 1 aya indirildi.


Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Hayri Ş. katılmazken, avukatı Sadık Başar Gür hazır bulundu. İddia makamı hazırladığı mütalaasında, daha önce sanık Hayri Ş. ile oğlu olan müşteki K.Ş.'nin(26) madde bağımlısı olduğu için arasında ihtilafın bulunduğu, sürekli tartıştıkları, olay günü tartışmanın büyüdüğü ve müşteki K.Ş.'nin babasına hakaret ettiği, sanık Hayri Ş.'nin de bu tahrik altında ruhsatsız taşıdığı tabancasıyla hayati tehlike arz edecek şekilde oğlu K.Ş.'yi yaraladığı belirtildi. Sanık Hayri Ş.'nin olayda öldürme kastının bulunmadığının belirtildiği mütalaada, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 86/1-3 Maddesi gereğince, "Alt soydan yakınını öldürmeye teşebbüs" suçundan 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.


Sanık avukatı Sadık Başar Gür, müvekkilinin, oğlunu kasten öldürmek istemediğini, madde bağımlısı olduğu için sürekli tartıştığını olay günüde müştekinin babasına ağır hakaretler etmesi üzerine çıkan kavgada babanın silah kullandığını, oğlunu topluma kazandırmak için halen çaba harcadığını söyleyerek beraatını talep etti.
Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, sanık Hayri Ş.'yi öz oğlu K.Ş.'yi kasten öldürmeye teşebbüs etmek suçundan TCK'nın 82. Maddesi uyarınca ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırmaya karar verdi. Mahkeme eylemin teşebbüste kalması nedeniyle TCK'nın 35. maddesi uygulanarak ceza 15 yıla, sanığın haksız tahrik altında eylemi gerçekleştirmesi ve duruşmalardaki iyi hali dikkate alınarak cezası 3 yıl 1 aya indirildi.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık Hayri Ş. hakkında TCK'nın 82/1 maddesi gereğince "Nitelikli kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açmış, eylemin teşebbüste kalması nedeniyle TCK'nın 35. Maddesinin uygulanarak yargılamanın 20 yıla kadar hapis istemiyle yapılmasını istemişti.

..
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 17:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadullah ateş IP: 88.229.184.xxx Tarih : 9.08.2008 16:42:49

Demekki iyi bir savunma ile kurtulmayacak sanık yok