3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Oğlunun karnesini bakandan aldı

Diyarbakır'daki hain terörist saldırıda hayatını kaybeden fen lisesi öğrencisi Eren Şahin'in annesi Oya Erolat, oğlunun karne ve takdir belgesini Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten aldı. Karneyi inceleyen acılı anne, tören sırasında gözyaşlarına boğuldu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Diyarbakır'daki bombalı saldırıda ölen Eren Şahin'in eğitim gördüğü Süleyman Demirel Eğitim Kampüsü'ndeki Cumhuriyet Fen Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 1 milyon personeliyle yaklaşık 15 milyon öğrencinin, bir yarıyıl boyunca seferber olduğunu anlatan Çelik, eğitimin Türkiye'nin geleceği olduğunu anlattı. Son 5 yıldır bütçeden en büyük payın da eğitime ayrıldığını aktaran Çelik, "Zenginliğin esas kaynağı artık bilgi ve bilginin en iyi şekilde kullanılmasıdır." diye konuştu.

Diyarbakır'da 3 Ocak'ta yaşanan bombalı saldırıda 6'sı öğrenci 7 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını hatırlatan Bakan Çelik, hayatını kaybeden öğrencilerin isimlerinin okullarına verileceğini kaydetti. Çelik, "Farklılıklarımız var ama bir bayrak bir vatan var. Asırlardır birlikte yaşıyoruz. Hep birlikte acıyı tattık. Sefaleti birlikte yaşadık. Gökkuşağındaki renkler gibi olmalıyız. Birbirimizin boğazını sıkacağımıza, o renkler gibi harmonik bir hal yaşamalıyız. Güzelliğin esas kaynağı da budur. Acı acıyı yaşatmak isteyen insanlara bu fırsatı vermeyelim." diye konuştu.

Öğrencilerin karnesinde zayıflar olabileceğini aktaran Çelik, çocukların 'şartlı sevilmemesi' gerektiği üzerinde durdu. Hüseyin Çelik, "Okul yıllarında karnesinde zayıf olanların ileride büyük işadamları olduğunu biliyoruz. Esas olan, başarı ve zenginlik değildir; mutluluktur. Çocuklarımız nerede hata yaptı, bunu tespit etmek lazım.'' açıklamasında bulundu. 2007 yılı raporuna göre Türkiye'nin e-devlet uygulamalarında dünya devletleri içinde 8. sırada yer alarak, Almanya'nın bile önüne geçtiğini bildiren Çelik, "Bu sistem, karnelerin sanal ortamda öğrenci ve velilere bildirilmesidir. Bu, İngiltere'nin 2012 yılında gerçekleştireceği bir hedeftir. Biz 11 milyonluk ilköğretim öğrencileriyle ilgili bu süreci tamamladık. Bu yıl da ortaöğretimi aktif hale getireceğiz." şeklinde konuştu. Çelik, konuşmasının ardından 3 Ocak'taki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Eren Şahin'in karnesini annesi Oya Erolat'a verdi. Karneyi vermeden önce bir süre inceleyen Çelik, "Eren, çok başarılı bir çocuğumuzmuş. Burada olsaydı karneyi ona verirdik." diye konuştu. Oğlunun karnesini Milli Eğitim Bakanı'nın elinden alan acılı anne, gözyaşlarına hakim olamadı.

Zaman
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 14:51:46
Güncelleme :26 Ocak 2008 Cumartesi 15:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Öğretmen IP: 88.229.204.xxx Tarih : 26.01.2008 21:45:55

Bence hala Faili meçhul bir olay ve bu olayda sadece ölen Eren değil neden sadece ondan söz ediliyor demekki bu ülkede ne şekilde ölürsen öl siyasi görüşlerin hakkında bellirgin vurgulamalar yapıyorsan vede bu görüşler başkalarınada fazlasıyla hitap ediyorsa basında o kadar vurgulanıyorsun.Ölen sadece Eren miş gibi olayı onun üzerinde somutlaştırıp bu kadar dramatize etmenin mantığını anlayamıyorum bence bunun yerine olay sorgulanmalı bu güne kadar hiç bir şekilde önemsenmeyen Diyarbakırda bir bomba patlatıldı ve nedense son zamanlarda özelliklede operasyonların başlamasıyla fazlasıyla önemsenir oldu bu gerçekten samimi ve insancıl duygularmı yoksa toplanacak oylara yatırımmı sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.