3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Öğrenciler fidan dikti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı, Süleyman Nazif İlköğretim Okulu’nun bahçesinde dikilmek üzere fidan verdi.

Aynı okulun öğrencileri Belediye servis araçları ile pikniğe götürülürken, Büyükşehir Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü uzmanları da çocuklara madde bağımlılığı hakkında eğitim semineri verdi.

Süleyman Nazif İlköğretim Okulu öğrencilerinin fidan talebi Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından karşılandı. Okul bahçesinde yapılan fidan dikimi etkinliğine öğrencilerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı personeli de destek verdi. Fidan dikimi etkinliğine katılan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunurken, öğrencileri adına konuşan 11 yaşındaki Zeynep Erin ağaçları korumanın ve insan yaşamında yeşilin önemine ilişkin önemli mesajlar verirken tüm büyükleri fidan dikmeye ve ağaçları korumaya çağırdı. Öğrenciler, diktikleri fidanlara isim verip kendi elleri ile sulayacaklarını kaydetti.

Verilen mesajlardan sonra Süleyman Nazif İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı İrfan Deniz, öğretmenlerden Ferda Salık, Ahmet Tabancı ile birlikte öğrenciler sırayla kendilerine verilen fidanları dikti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çevre Koruma Daire Başkanı Hüseyin Bark, özellikle okullardan bu yönde çok fazla talep geldiğini ve bu talepleri kıt imkanlara rağmen karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Talebin çok fazla olduğunu ifade eden Bark, ellerinde mevcut bulunan türlerden ve sadece sınırlı miktarda fidan verebildiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi aynı okulun öğrencilerini ulaşım araçları ile pikniğe götürürken, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü uzmanları da çocuklara madde bağımlılığına ilişkin bir eğitim semineri verdi. 

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 12:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?