3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Öğrencilerden asker abilerine mektup

Diyarbakır Muazzez Sümer Kız Meslek Lisesi'nde eğitim gören 33 kız öğrenci, Kuzey Irak sınırında bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlara katılan askerlere moral mektubu yazdı.

Diyarbakır'lı 33 kız öğrenci Hakkari, Şırnak bölgesinde bulunan sınır karakollarında görev yapan askerlere moral mektubu yazdı. Öğrenciler, ders aralarında yazıp özenle zarfa koydukları mektupları daha sonra postaneye gönderdi. Öğrenciler, isimlerini bile bilmedikleri asker ağabeylerine yazdıkları mektuplarda şiirlere de yer verdi. Mektuplardan birkaç tanesinde ise şu ifadeler yer aldı:

"Merhaba Mehmetçik Ağabey,
Bu mektubu sizlere gönüllü bir şekilde Diyarbakır'dan yazıyoruz. Sizin neler yaşadıklarınızı, yaptıklarınızı her ne kadar bilmesek de tahmin ediyoruz. Dualarımızın hep sizinle olduğunu unutmayınız. Her ne kadar sizi tanımasak da saygı ve sevgimiz sonsuzdur. Yaptıklarınızı televizyon, radyo gibi iletişim araçlarından öğreniyoruz. Bu vatanı ayakta tutan sizlersiniz. Özellikle hiç günahı olmayan küçük çocukların hayatlarının kurtulmasına vesile oluyorsunuz. Dualarımız sizinle, Allah'a emanet olun.
Rojda Demir, İlknur Yıldırım"

"Sevgili Asker Ağabeylerim,
Bu mektubu iki arkadaş olarak yazıyoruz. O kadar kutsal bir görev yapıyorsunuz ki keşke yerinizde biz olabilseydik. Vatan uğruna her şeyi göze alıyorsunuz. Kar, yağmur, çamur demeden savaştığınız için sizin sayenizde çok rahatız. Sizlere minnettarız. Belki sizinle birlikte değiliz, savaşmıyoruz ama kalbimiz sizinle. Bizim görevimiz de sizin gibi evlatlar yetiştirip vatan uğruna feda etmektir. Hepiniz Allah'a emanet olun.
Mizgin Esen, Hatice Celep"

"Sayın Mehmetçik,
Nasılsınız? Allah'tan iyi olmanızı dileriz. Kendi canınızı vatan için feda ediyorsunuz. Allah sizi vatana, ailenize ve bizlere bağışlasın. Sizler olmasaydınız belki bizler bu vatana sahip olamazdık. Sizleri seviyor, hayırlı tezkereler diliyoruz. Bir de sizlere şiirimiz var:
Göğsünüzü siper ede ede savaştınız
Bizi düşmanlardan kurtardınız
Mertsiniz, yüreklisiniz çünkü siz askersiniz
Saygı ile anar bütün millet sizi, ananız, babanız, vatan ve milletiniz çünkü siz askersiniz
Melek Altundağ, Berçem Benek"

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 15:31:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet altaş IP: 85.98.32.xxx Tarih : 12.10.2008 23:36:30

merhaba arkadaşlar yazdığınız mektuplarınızı okudum ve çok beğendim umarım mektupta yaztığınız gibi asker ağabeylerinizi seviyorsunuzdur