3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Öğrencilerden başkana ziyaret

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Belediyesi Başkanı Zülküf Karatekin, Eğitim Destek ve Kültür Evi bünyesinde açılan beden eğitimi kursuna katılarak, Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nu kazanan 66 öğrenciye teşekkür etti.

Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nu kazanan öğrenciler Kayapınar Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Karatekin ile görüştü. Karatekin, teşekkür ziyaretine gelen öğrencileri başarılardan dolayı kutladı. Karatekin, "Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği herkesin hizmetlerden eşit olarak yararlanması için çaba göstermekteyiz. Bölgelerarası dengesizliklerin derinleştiği bir dönemde, eğitime sunduğumuz küçük katkıların başarıya nasıl dönüştüğünü hepimiz birlikte gördük. Adaletsiz eğitim sistemi nedeniyle ilimiz ÖSS'de 66. sıralamada. Böylesi bir adaletsiz sistemde, kıt olanaklarla sınavlara hazırlanan gençlerimiz, daha iyi koşullarda eğitim gören gençlerle aynı sınava tabii tutulmaktadır. Eşit koşullarda yapılacak sınavlarda gençlerimizin başarıyı yakalayacağı da bir gerçekliktir" dedi.

Karatekin, Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nu kazanan 66 öğrenciye Doğan Sofra Salonu'nda bir yemek de verdi. Yemeğe, Başkan Zülküf Karatekin, DTP Grup Başkan Vekili ve Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan, DTP İl Başkan yardımcıları Celal Yoldaş, Ali Şimşek, DTP Kayapınar İlçe Başkanı Nesip Yıldırım ile il ve ilçe yöneticileri ile Belediye Meclis üyeleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 14:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?