3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Öğrencilere moral semineri

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Ortaöğretim Kurumları Sınavı'na (OKS) hazırlık öğrencileri yarın yapılacak sınav öncesi, belediye ile Eğitim-Sen Temsilciliği tarafından düzenlenen konferans ve moral buluşmasında bir araya geldi.


Silvan Belediyesi ve Eğitim-Sen Temsilciliği tarafından Silvan Sezik Konferans Salonu'nda düzenlenen bulaşmaya Eğitimci psikolog Aslan Özdemir, Fen Dershaneleri Batman Şube Müdürü Ramazan Bozkurt, Eğitim-Sen Temsilcisi Kasım Bodakçı konuşmacı olarak katıldı. Eğitim-Sen Temsilcisi Kasım Bodakçı; bölgede son yıllarda eğitime büyük yatırımlar yapıldığını ve öğrencilerin bu sınavdan başarıyla çıkacağına inandığını söyledi.

Eğitimci piskolog Aslan Özdemir ise, "2007 ÖSS'de Diyarbakır 67. sıraya kadar gerilemiştir. 11 yıl öncesi ve 2001 yılına kadar Diyarbakır ilk 10 içerisindeyken her geçen gün gerilemiştir. Bizim amacımız ilimizin eğitim seviyesini yükseltmek ve eski başarımızı yakalamak. Bu yüzden bu tür çalışmalara gönüllü olarak katılmaktayız" dedi.

Sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Özdemir, "İlk önce zihnimiz sınava hazırlıklı olmalıdır. Sınavla ilgili olumsuzluklar yerine olumlu şeyler düşünün ayrıntılara girerseniz sizin hata yapmanıza neden olur. Bu yüzden sınav anında ayrıntıları düşünmeyin. OKS'ye girmeden önce kendinize zaman ayırın dinlenin. Zamanınız varken sınav giriş kartları ve nüfus cüzdanlarınızı şimdiden hazırlayın. Özelikle bölgemizde sık sık anne ve babalarımız sınav öncesi birtakım uyarılar yapmaktadırlar.

Bu da zaman zaman kaş yapayım derken göz çıkarmalara neden oluyor" şeklinde konuştu. Konferans sonrası öğrenciler, Silvan Belediyesi Zenbilfroş Müzik Grubu tarafından söylenen türkülerle doyasıya eğlendi.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 10:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?