3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Öğrencilere trafik işaretli tişört

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) tarafından 'Trafik Haftası' etkinlikleri kapsamında bu yıl 15 bin çocuğa üzerinde trafik işaretleri bulunan tişörtler hediye edildi.

DTB tarafından her yıl Trafik Haftası'nda yapılan ve geleneksel hale gelen ilköğretim öğrencilerine yönelik yardımlar bu yıl da devam etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, emniyet kemeri, trafik ışıkları, yolun karşısına geçme, yaya geçitlerini kullanma gibi trafik kurallarını öğrenebilmeleri amacıyla anasınıfı ve ilköğretim birinci sınıf öğrencisi 15 bin çocuk için üzerinde trafik işaretleri bulunan tişörtlerin hazırlandığını belirtti.

DTB Başkanı Akyıl, "Hızla artan taşıt sayısıyla birlikte trafik sorunu da artmıştır. Ülkemizde her yıl binlerce insan trafik kazaları yüzünden hayatını kaybetmekte, binlercesi de sakat kalmaktadır. Trafik canavarıyla mücadele etmenin tek yolu trafik kurallarına uymaktır. Bilgisiz ve cahil insanlar, trafik kurallarına uymayarak ölen insan sayısının artmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle Trafik Haftası, trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir. Trafik kurallarını öğrenerek ve çevremizdeki insanlara öğreterek bu haftanın amacına ulaşmasına yardımcı olabiliriz ve trafik bilincini küçük yaşlardan itibaren geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza aşılamış oluruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 12:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?