3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Diyarbakır'da yapılan etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Hüseyin Avni Mutlu, ''Bu ülkede güzel olan ne varsa öğretmenlerin eseridir'' ifadelerini kullandı.

Etkinlikler sabah saatlerinde Anıt Park'taki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu salonunda devam eden törende öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Törende konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Öğretmenler Günü'nün kendileri için de heyecanlı bir gün olduğunu ve 24 Kasım'ın kutlanan diğer tüm günlerden daha çok kutlanmaya değer bir gün olduğunu söyledi. Vali Mutlu, öğretmenlerin karşısında olmanın daha farklı bir heyecan olduğunu ifade ederek, ''Bugün de, okul yıllarımda öğretmenlerimin karşısında durduğum gibi hissediyorum kendimi. Bizleri yetiştiren öğretmenlerimi yad ediyorum. Bu ülkede güzel olan ne varsa sizin eserinizdir. İnsanları çevreyi, ülkeyi seven fertleri yetiştirecek olan sizlersiniz'' diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Zülfi Toman ise, kendilerini yetiştiren ve öğretmenlik mesleğini sevdiren öğretmenlerini büyük bir özlem ve şükranla andıklarını belirtti. İnsanın eğitilerek şekillenmesinde en temel rolün öğretmenlere ait olduğunu ifade eden Toman, ''İnsanın eğitilerek şekillenmesinde, varlık alemindekileri tanıtarak, her türlü mesleğin temelini atarak toplumların gelişmesinde en temel rolü üstlenen öğretmenlerdir. Nasıl ki bir insanın hayat kaynağı bir anneyse, medeniyetleri doğuran, besleyen ve geleceğe taşıyan da öğretmenlerdir. Liderleri, komutanları, bilim adamlarını yetiştiren ilk harcını koyanlar öğretmenlerdir'' dedi.

Emekli öğretmen Sevdanur Akbulut ise, ilk kez emekli öğretmen olarak bu günü kutladığını ifade ederek öğretmenliğin bir yaşam biçimi olduğunu o yüzden öğretmenler için emekliliğin olmadığını söyledi. Daha sonra emekli olan öğretmenlere Vali Mutlu tarafından teşekkür belgesi verildi. Etkinlik Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen korosunun sunduğu müzik dinletisi ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 13:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?