3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Okul basan eylemciler adliyede

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ndeki fakülte ve yüksekokullarda ''Anadilde Eğitim'' istemiyle sınıfları zorla boşalttıran, sınıf kapılarını kıran ve öğretim üyelerinin sınıflardaki masa ve sandalyelerine zarar veren 26 kişi İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonlarla yakalandı. Yakalanan şahıslar geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı.


Dicle Üniversitesi öğrencisi olan ve üniversitedeki eylemlere katıldıkları öne sürülen 26 kişinin terör örgütü PKK'nın çağrılarına uyarak eylem yaptıkları için örgüt üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındıkları bildirildi. Geçtiğimiz hafta üniversitede aynı yönde eylem yapanlardan biri yakalanmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Bu eylemlere katılanların tespiti için çalışma yapıldığını ifade eden polis yetkilileri gözaltına almaların devam edeceğini bildirdi.


Terör örgütü PKK ve elebaşlarından Murat Karayılan, ''Anadilde Eğitim'' konusunda eylemler düzenlenmesi çağrısı yapmış, bu çağrı örgütün internet siteleri ve yayın kuruluşu Roj TV'de yayınlanmıştı. Bugün mahkemeye çıkarılan 26 kişi hakkında örgüt üyeliğinden işlem yapılacağı bildirildi. Polis yetkilileri eyleme yaklaşık 700 kişinin katıldığını, bu kişilerin tespit edildiğini ve operasyonların sürdüğünü bildirdi.
Şüpheli şahıslar geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 13:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?