3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Okul öncesi eğitim projesi başladı

Lice Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca hazırlanan 'Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma ve Sosyal Destek Projesi' Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilerek hayata geçirilmeye başladı.

Bu kapsamda, merkez ve köy okulları bünyesinde yeni anasınıfları açılarak ve bazı yerleşim merkezleri için taşımalı eğitim yapılacak.

Amaçlarının ilçede okul öncesi eğitimi teşvik etmek ve yaygınlaştırmak olduğunu belirten Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı, sosyal devlet ve eğitimde fırsat eşitliğini ön planda tutarak merkez ve köylerde okul öncesi eğitim çağında olan her çocuğa ulaşmayı ve onları okullara kazandırmayı düşündüklerini belirtti. Kalaylı, "Bu kapsamda, ailelerinin maddi durumu iyi olmayıp da eğitim ihtiyaçları karşılanamayan bütün çocukların okul öncesi eğitim giyim-kırtasiye-beslenme ve ulaşım giderleri Kaymakamlık tarafından karşılanacak. Bu noktada okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Velilere çocuklarını ana sınıflarına gönderme noktasında destek olmaları çağrısı yapan Kaymakam Ömer Kalaylı, ''Velilerimiz ileride bu eğitimin faydalarını çok rahatlıkla görebilecekler'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 15:29:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?