3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Okullara atık kağıt geliri

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman, 6 ay içerisinde 300 ton atık durumunda kitap ve eski defter toplandığını söyledi.

Hedeflerinin her yıl bin ton kağıt toplamak olduğunu ifade eden Toman, atık kağıtlardan elde edilen 38 bin YTL gelirin Türkiye'de ilk kez okul aile birliği hesabına yatırıldığını kaydetti.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü Ücretsiz Kitap Dağıtım Şubesi'nce, son 6 ay içerisinde 300 ton atık durumundaki kitap ve defter toplandı. Milli Eğitim Müdürlü Zülfü Toman, Atık Kağıt Ve Kitap Toplama Komisyonu'nca, yaz boyunca 300 ton atık durumda kağıt, defter, eski kitap toplandığını belirterek, toplanan kitapların satışından 38 bin YTL gelir elde edildiğini söyledi. Toman, okul yöneticileri ile yaptığı toplantıda şunları anlattı:

"Toplanan bu kitapları, Kamu İhale Kanunu'na göre satarak yaklaşık 38 bin YTL gelir elde ettik. Bu gelirin yüzde 60'ını Türkiye'de ilk kez okul idarelerinin aile birliği hesabına yatırdık. Geriye kalan yüzde 40'ı İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilin eğitim-öğretim ile ilgili acil önemli ihtiyaçlarına harcanmaktadır. Okullarımızla ve vatandaşlarımızla önümüzdeki yıl hedefimiz bin ton atık kağıt toplamaktır. Toplanan atık kitaplardan elde edilen gelirin okul idarelerine aktarılması Türkiye'de ilk defa ilimiz tarafından uygulanmaktadır."

AMAÇ AĞAÇ KESİMİNİ AZALTMAK

Amaçlarının, çok fazla geri dönüşüm sağlayarak ormanlarda ağaç kesimini azaltmak, yeşil ve sağlıklı bir çevreye katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Toman, "Geri dönen her kağıt parçasının tertemiz bir kitap olarak bize geri gelecek ve bu vesile ile ormanlarımızın korunmasına katkıda bulunacağız. Ayrıca, çocuklarımıza ve velilerimize ağaç kesimlerini önleme bilinci verebilmektedir. Unutmayalım; velilerimizde ve çocuklarımızda atık kağıt toplama bilinci uyandırırsak, ileriki nesiller için daha iyi bir çevre bırakmış olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 13:53:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Diyarbekirli IP: 88.229.184.xxx Tarih : 4.11.2008 14:23:52

Reklam kokan bir haber. Sayın Toman'ın işi sosyal hizmet. Milli Eğitim Müdürlüğünden eğitimci anlar. Sırf haber olsun gündeme gelsin diye verdiği demeçten öteye gitmiyor bu haber..