3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Okuma öğrenen kadınlara sertifika

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Diyarbakır Kadın Sorunları Araştırma Merkezi (DİKASUM) bünyesindeki Ben u Sen Çamaşırevi'nde okuma-yazma kursunu tamamlayan 14 kadın sertifikalarını aldı.

DİKASUM'un Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile ortaklaşa yürüttüğü 1. kademe okuma-yazma kursu tamamlandı. 3 ay süren kursa devam eden 25 kadından 14'ü sertifika almaya hak kazandı. Okuma-yazma kursuna devam eden kadınlara ayrıca hijyen, üreme sağlığı ve çocuk bakımı gibi konularda eğitim verildi. Ben u Sen Çamaşırevi'nde yapılan törene Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Turşak ve Kadın çalışmalarından sorumlu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dilan Taşdemir katıldı. Taşdemir yaptığı konuşmada amaçlarının sadece çamaşır yıkatmak olmadığını, ayrıca okuma-yazma eğitimi vererek kadınların hayatlarını kolaylaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Okuma-yazma bilmemenin hastane gibi yerlerde büyük sorun olduğunu söyleyen Taşdemir, "Bu çalışma bizim için çok değerlidir. Bizler de sizlerle güçleniyoruz. Her türlü sorununuz için kapımız açık. Burası sizin yeriniz" dedi.

Ardından sertifika almaya hak kazanan kadınlar belgelerini Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Turşak ve Başkan Danışmanı Dilan Taşdemir'in elinden aldı. Ben u Sen Çamaşırevi'ndeki okuma yazma kurslarına 25 kişilik bir sınıf ile devam edilecek.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 16:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?