3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Okuma yazma seferberliği

Diyarbakır'ın Bismil Kaymakamlığı'nca ilçe merkezi, köy ve mezralarda okuma yazma seferberliği başlatıldı. Kaymakamlık, bu yıl bin 200 kişiyi okur yazar yapmayı hedefliyor.

Bismil Halk Eğitim Planlama ve İşbirliği Kurulu, Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında toplandı. Toplantıya Bismil Belediye Başkanı Şükran Aydın, daire amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve eğitimciler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, Halk Eğitim Merkezi'nin 2007-2008 eğitim öğretim yılında 164 kurs açtığını belirterek kurslarda bin 130 bayan ve 2 bin 388 erkek olmak üzere toplam 3 bin 518 kursiyerin eğitim gördüğünü kaydetti.

'Türkiye Okuyor' kampanyası çerçevesinde bu yıl okuma yazma kurslarına ağırlık vereceklerini kaydeden Kaymakam Tanrıseven, "6 ay içinde açılan 31 kursta 537 kişi eğitim gördü. Sayın Valimiz Hüseyin Avni Mutlu başkanlığında Valilikte yapılan toplantıdan sonra hedeflerimizi revize ettik. 19 ilave kurs açarak kurs sayımızı 50'ye, öğrenci sayımızı ise bin 200'e çıkaracağız. Okuma yazma kursuna katılanların kitap ve kırtasiye ihtiyacı Kaymakamlığımızca ücretsiz karşılanacak" dedi.

Belediye Başkanı Şükran Aydın ise, belediye olarak özellikle bayanlara yönelik kurslar açtıklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 17:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?