3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Ölmedi ama sahip çıkanda olmadı

Diyarbakır'da 3 Ocak günü meydana gelen patlamada ağır yaralanan ve bugüne kadar 4 kez ameliyat olan Remzi Alyu, kafasındaki şarapnel parçası ve vücudundaki yanık izleriyle güçlükle yaşamaya çalışıyor. İşsiz olan terör mağduru Alyu, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Diyarbakır'da 3 Ocak günü Final Dershanesi önünde 6'sı öğrenci 7 kişinin hayatını kaybettiği 65 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından ortaya bir dram çıktı. Terör saldırısının olduğu sırada bölgeden geçen Remzi Alyu, o günün izlerini vücudunda taşımaya devam ediyor. Patlama nedeniyle ağır yaralanan ve bugüne kadar 4 kez ameliyat olmasına rağmen sağlığına kavuşamayan Remzi Alyu, devletten tekerlekli sandalye ve işitme cihazı istiyor. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaklaşık 2 ay tedavi gören Alyu'nun vücudunda terörden kalan izler içler acısı bir görüntü oluştururken, talihsiz vatandaş, yetkililerden yardım istedi. Sağ kulağının duymadığını ve sağ gözünün görme problemi yaşadığını belirten Alyu "Ben patlamanın olduğu gün buradan geçiyordum ve sadece patlamanın olduğunu hatırlıyorum. Ondan sonra kendimden geçtim. Bugüne kadar 4 kez ameliyat oldum ama hala sağlığıma kavuşamadım. Sağ kulağım duymuyor ve sağ gözüm şarapnel parçaları nedeniyle düzgün görmüyor. Ayağımda aksama var ve hala patlamanın izlerini taşıyorum. 9 Eylül Üniversitesi'ne gittim. Oradaki doktorlar kesinlikle bana heyet raporu verilmesi gerektiğini söyledi. Fakat burada ben bu durumdayken bile bana yüzde 27'lik bir kayıp raporu verdiler ve sağlıklı olduğumu söylüyorlar. Benim işitme cihazına ve tekerlekli sandalyeye ihtiyacım var. Yetkililerden yardım bekliyorum. Terör gerçekten çok kötü birşey. Patlamada ölen öğrenciler belki büyüdüklerinde doktor veya avukat olacaklardı ama hepsi gitti. Benden ayak protezi takmamı istiyorlar.

İşitme cihazı ve tekerlekli sandalye de istiyorlar. Bana yardım eli uzatılmasını istiyorum. Ben bu durumda olduğum için kimse bana işi vermiyor. Bana bakacak kimse yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 11:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?