3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Onlar artık okuma yazma biliyor

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde bulunan halı atölyesi bünyesinde çalışan kursiyerlere yönelik açılan okuma-yazma kursunda başarı gösteren 15 kursiyere sertifikaları yapılan törenle Kaymakam Ömer Kalaylı tarafından verildi.


Lice ilçesinde 2.Kademe Okuma Yazma ve bilgisayar kursu belge törenine Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Koçak, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Sahip Orak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilköğretim müfettişlerinden Celalettin Aslan, Lice Halk Eğitim Merkezi Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Can ile kurs öğretmeni Seyit Bakır katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Sahip Orak, "Halk Eğitim Merkezleri olarak varoluş amaçlarımızdan biri de vatandaşlara bilgi, hüner kazandırmak; davranışlarını ve değer hükümlerini geliştirmek suretiyle toplumun kültürel ve ekonomik kalkınmasına eğitsel yollarla yardım ve kılavuzluk etmektir. 'Türkiye Okuyor' kampanyası ve 'Kamu İnternet Erişim Merkezleri' çalışmalarını artırmıştır. Günümüzde okuma-yazmayı bilmemek çok ciddi bir sorun olmuştur. Birçok evde, okulda bilgisayar ve internet kullanılmaktadır. Çocukları internetle bütün dünya ile iletişim halinde iken anne baba ve yetişkinlerimizin okuma yazma bilmemesi bizi üzmektedir. Amacımız Halk Eğitim olarak açacağımız kurslarla anne, baba ve yetişkin bay ve bayanlarımıza, kızlarımıza okuma yazmayı öğretip gerek ilçemizde ve gerekse genel olarak eğitim ve öğretimdeki seviye çıtamızı yükseltmektir" dedi.


Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce 4 ay süreli olarak açılan okuma-yazma ve bilgisayar kurslarında başarı gösteren toplam 32 kursiyere başarı belgesi verirken yaptığı kısa konuşmada öncelikle okuma yazma ve bilgisayar kurslarına katılarak başarı gösteren bayan kursiyerleri tebrik etti. Kalaylı, "Sizlerin de bildiği üzere çağımız bilgi çağıdır. Bilgi çağında okuduğumuz şu günlerde artık bilgisayarsız ve internetsiz hayat düşünülemez. Bilgisayarın günlük hayatımızdaki kullanım yoğunluğu günden güne artmaktadır. Çağa ayak uydurabilmemiz için çağın getirdiği bu teknolojik imkanlardan en iyi bir şekilde istifade etmemiz gerekir. Bu gayeyle de bizler bir taraftan merkez ve köylerimizdeki eğitim kurumlarımızda okuma - yazma kursları açarak bundan yoksun olan insanlara ulaşmaya çalışırken, bir taraftan da bilgisayar okur yazarlığını kullanımının yaygınlaşmasını önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Kalaylı tarafından okuma yazma kursunu bitiren 15 kişiye belgeleri verildi.

..
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 20:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?