7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Onların da dikili bir ağacı oldu

DİYARBAKIR'DA ÇOÇUKLAR AĞAÇ DİKTİ

Diyarbakır Merkez Sur Belediyesi Çocuk Meclisi "Her öğrencinin bir dikili ağacı olsun" kampanyası çerçevesinde belediyeye bağlı 52 köyde yeşillendirme çalışması başlattı.

Gölpınar köyünde yapılan ağaç dikimine Çocuk Meclisi üyeleri, Alipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri ve Gölpınar İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı. Köy mezarlığı ve Gölpınar İlköğretim Okulu bahçesinde 350 adet fidan diken öğrenciler dikim sonrası okul bahçesinde evde yaptırdıkları pasta ve meyve sularını köy ilköğretim okulu öğrencilerine ikram ederek piknik yaptılar.

Sur Belediye Başkan yardımcısı Gülbahar Örmek, "Köyleri yeşillendirme çerçevesinde Belediye Çocuk Meclisi üyeleri ve ilköğretim okulları ile belediye sınırları içinde bulunan 52 köyde ağaçlandırma çalışmalarına başladık. Köylerin ortak kullandığı alanlar ve cami, okullar ile mezarlıkları ağaçlandıracağız. Kampanyamız çerçevesinde Gölpınar köyündeki mezarlık ve okul bahçesine 350 adet fidan dikimi yaptık. Bu kampanya ile amacımız öğrencilerimize hem köylerimizi tanıtmak hem de köy yaşamını görmelerini

sağlamaktır. Öğrencilerimizi fidan dikimine piknik havasında götürüyoruz. Öğrenciler evlerinde yaptıkları pastaları köyün temiz havasında yiyorlar. Zevkli ve neşeli geçen fidan dikimi kampanyasında çocuklarımıza yeşili sevdiriyoruz. Bu tür kampanyalarımızı devam ettireceğiz" diye konuştu.

DİYARBAKIR'DA ÇOÇUKLAR AĞAÇ DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 15:00:02
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 20:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?