3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Operasyon yapılan bölgelere yürüyüş

Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi Üyesi Ahmet Korhan, 9 Ekim tarihinde kitlesel olarak PKK terör örgütüne yönelik operasyon yapılan bölgelere yürüyeceklerini söyledi.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi ve Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi üyeleri, DTP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi Üyesi Ahmet Korhan, 9 Ekim tarihinde operasyon bölgelerine kitlesel olarak yürüyeceklerini belirterek, "Açık ki İlker Başbuğ topyekün savaş derken esas kast ettiği hükümet başta olmak üzere herkesin Kürt özgürlüğüne tavır almasıydı.

Kuşkusuz Başbuğ'un bölgeye gelmesi savaşın daha da derinleşmesi, operasyonların artması, özgürlüklerin ise daha da kısıtlanması anlamını taşımaktadır. Biz Demokratik Özgür Kadın Hareketi ve Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi olarak ülkemizin bu kirli oyunlarla kan gölüne çevrilmesine karşı sessiz kalmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Bu nedenle yüreğimiz ve beynimizle, enerjimiz ve inancımızla 9 Ekim tarihinde operasyon alanlarına kitlesel olarak yürüyecek ve bir kez daha bombalarla Kürt sorununun çözülemeyeceğini ifade edeceğiz" dedi.

Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi Üyesi Ahmet Korhan, operasyonların durdurulması için yapılacak yürüyüşe herkesin davetli olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 17:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?