3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Organ nakli konferansı

Diyarbakır'da organ bağışının artırılması hedefine yönelik olarak Sağlık Bakanlığı tarafından bir konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Türkiye'de yapılamayacak çok az şey olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün organizasyonu ile organ bağışının artırılması hedefine yönelik olarak bilgilendirme toplantısı yapıldı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda yapılan toplantıya Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç, Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saim Yeprem, İl Sağlık Müdürü Dr. Kemal Kubat ve çok sayıda davetli katıldı. Dicle Üniversitesi Rektörü

Fikri Canoruç açılış konuşmasını yaptıktan sonra başlayan konferansta bir söz alan Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, Türkiye'de yapılamayacak çok az şey olduğunu ifade ederek, "Elbette ki çok istisna konular olabilir ama onun dışında benim ülkem her zaman dünyanın en güçlü ülkelerinden biridir" dedi.

'İslam'da organ bağışı ve organ nakli' konulu bir konuşma yapan Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saim Yeprem ise, "Organ nakline bölge halkımız din görevlileri açısından olumsuz bakmıyorlar. Ancak, halkla birebir ilişkileri olan bu din görevlilerimizin bazı noktalardaki tereddütleri onların iyi bilgilendirilmemiş olmasından kaynaklanıyor. İşte organ nakliyle ilgili faaliyetlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteği bu bilgilendirme yönüyle kullanılmaya başlandı" dedi.

Öte yandan, konferansa katılan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haberal'ın hastası olan türbanlı kadınlar Haberal'a çiçek takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 16:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?