3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Ortadoğu Sanayi Ticaret Fuarı

Diyarbakır'da açılan Ortadoğu Sanayi Ticaret ve Yapı Malzeme Fuarı, yoğun ilgi gördü. 35'i yabancı 180 firmanın katıldığı fuarı 3 gün içerisinde yaklaşık 15 bin kişi ziyaret etti. 

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Sanayi Odası (DTSO) tarafından organize edilen ve Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde 6 Kasım'da açılışı yapılan Ortadoğu Sanayi Ticaret ve Yapı Malzeme Fuarı sona erdi. Irak, İran ve Suriye'den de katılımın olduğu fuara 35'i yabancı toplam 180 firma çeşitli alanlarda katıldı. Fuarın kapanışının hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle katılım oldukça yüksek oldu. Esnafın yanı sıra yüzlerce Diyarbakırlı fuarı gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 15 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda stand açan firmaların ürünlere gösterilen ilgiden oldukça memnun oldukları öğrenildi.

2009 FUARCILIK YILI OLACAK 

Ortadoğu Sanayi Ticaret ve Yapı Melzeme Fuarı'nı 15 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır'ın Ortadoğu'nun fuarcılık merkezi haline geldiğini söyledi. Geçmişte olduğu gibi Diyarbakır'ın bugün de bölgenin ticaret merkezi olması özelliği koruduğunu ifade eden Kaya, "Bu yıl 4 tane fuar düzenledik, 2009 yılında ise Türkiye'nin en büyük fuar şirketi olan TÜYAP ile birlikte 5 tane fuar düzenleyeceğiz. Temel amacımız Diyarbakır'ın sadece bölgenin ve Türkiye'nin değil aynı zamanda Ortadoğu'nun gerçek anlamda fuar merkezi olduğunu göstermektir. Eğer yatırımcılar gerçek anlamda Irak, İran ve Suriye pazarına girmek istiyorlarsa Ortadoğu'ya açılan kapı Diyarbakır'dır" dedi. 

DTSO Başkanı Kaya, Ortadoğu Sanayi Ticaret ve Yapı Malzeme Fuarı'nı geleneksel hale getireceklerini söyledi. 

Piyasalarda yaşanan ekonomik krize rağmen fuarın beklenenden daha çok ilgi gördüğünü kaydeden Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSAD) Başkanı Rauf Türk, fuarlar ile birlikte sanayi ve üretimin artacağını söyledi. 

Ortadoğu'daki yatırımcıların Diyarbakır'daki yeni ürünleri keşfettiğini ifade eden Türk, "Bu fuarda bana göre istediğimizi aldık, ürünlerimizin tümünün tanıtımını iyi yaptık. Bu yıl kapı pencere ve mutfak ürünlerini ön planda tuttuk. Zaten geçmişte doğal taş ve altyapıda kullanılan ürünlerin gerekli pazarlamasını yapmıştık. Bundan sonra ihracat yapacağımıza inanıyorum. Bu yıl fuar ekonomik krize denk gelmesine rağmen ilginin fazla olması bizi oldukça mutlu etti" şekilnde konuştu. 

6 Kasım'da Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu'nun açılışını yaptığı fuar bu akşam düzenlenecek kapanış kokteyli ile son bulacak.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 18:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?