3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Osman Baydemir sergide konuştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İnsan Hakları sergisinin açılışında, "İster seçileyim ister seçilmeyeyim, Diyarbakır için çalışmaya devam edeceğim. Her şey Diyarbakır için" dedi. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, İnsan Hakları Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda fotoğraf sergisi açtı. Sergiye, İHD Şube Başkanı Muharrem Erbey, DTP Diyarbakır İl Başkanı Nejdet Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ve sivil toplum örgütlerinin temslicilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
 
Fotoğraf sergisinin açılmasının ardından kısa bir konuşma yapan İHD Şube Başkanı Erbey, sergide bölgede yaşanan hak ihlallerini konu aldıklarını belirtti. İnsan hakları için büyük bedeller ödendiğini kaydeden Erbey, İHD'nin hak ihlallerinin tanığı olduğunu ifade etti. İnsan hakların savunmak için büyük zorluklarla karşılaştıklarını dile getiren Erbey, bölgenin ve Türkiye'nin sesi olmaya çalıştıklarının altını çizdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de insanın, haklarıyla insan olduğuna dikkati çekti. İnsanın en büyük değerlerinin doğuştan sahip olduğu hakları olduğunu belirten Baydemir, bir ülkede insan haklarının kullanıldığı ölçüde ülkenin o kadar özgür olacağına vurgu yaptı. Hak ve özgürlüklerin kullanıldığı ülkelerin demokratik olduğunu ifade eden Baydemir, özgürlüklerin teneffüs edildiği ortamlarda beraberliğin gelişeceğini söyleyerek, şöyle devam etti: 

"Özgürlüklerin teneffüs edildiği yerlerde dil, din ve ırk gibi ortak değerler oluşabilir. Özgürlüklerin demokratik bir şekilde kullanıldığı bir ülkede olma dileğiyle; darısı bütün ülkelerin başına." 

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu hatırlatan Baydemir, "İster seçileyim ister seçilmeyeyim Diyarbakır için çalışmaya devam edeceğim. Karar halkımızın ve partimizindir. Her şey Diyarbakır için" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 19:30:11
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 22:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?