3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Osmangazi'den Diyarbakır'a köprü

Osmangazi Belediyesi'nin organizyonuyla İstiklal İlköğretim Okulu tarafından başlatılan kampanyada, kullanılmayan bir kamyon dolusu sıra, bilgisayar, televizyon, giysi ve kitap, Diyarbakır'ın Çınar ilçesine gönderildi.

Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek'in hazır bulunduğu törende konuşan Başkan Altepe, Bursa'nın çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Elinde imkanı olan herkes böyle bir yardım yapmalı. İstiklal İlköğretim Okulu'nun yürüttüğü çalışmanın örnek alınması halinde Anadolu'da pek çok ilin bu yöndeki sıkıntıları giderilebilir. Biz de böyle bir projenin içinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Okulu Müdürü Ahmet Sürgüç ise "Birgün bir çoçuğumuzun velisi kayıt yaptırmak için okulumuza geldi. Sohbet esnasında Diyarbakır'ın Çınar ilçesinden olduğunu söyledi. Ben de ilkokulu orada okuduğumu belirttim. Ardından arkadaşımız Çınar'a geri dönerek, Milli Eğitim Müdürlüğün'e gidip, benim bulunduğum konumu anlatmış. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden de beni telefonla arayarak, yardıma ihtiyaçlarının olduğunu, onlara yardım edip edemeyeceğimi sordular. Ben de seve seve kabul ettim. Çınar ilçesine 120 adet sıra, 2 adet bilgisayar, 5 adet televizyon, 3 adet yazı tahtası, giysi, kitap ve defter gönderdik" diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi'nin sağladığı araçlarla çeşitli okullarda kullanılmayan sıralar bir noktada toplandı. Ayrıca hayırsever vatandaşlar ve öğrencilerden toplanan diğer malzemeler, Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi. Ulaşım giderleri ise Osmangazi Belediye Meclis üyesi Mimar Abdülhamit Güler tarafından karşılandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 14:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?