3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Otogara ek sefer kondu

Şehirlerarası otobüs firmalarının tasarruf yapmak amacı ile servis taşımacılığına son vermesi üzerine Büyükşehir Belediyesi yolcuların mağdur olmaması için otogar ile şehir merkezi arasında ek sefer koydu.

Şehirlerarası otobüs firmaları şehir merkezi ile otogar arasında hizmet veren servislerini tasarruf yapmak amacı ile kaldırdı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı, yolcuların otogar ile şehir merkezi arası seyahatlerinde bir mağduriyet yaşamaması için ek seferler koydu. Konuya ilişkin açıklama yapan İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Hikmet Altuğ servis hizmetinin firmalar tarafından kaldırıldığını belirtti.

Otobüs firmalarının kendi inisiyatifi ile hizmete soktukları servis araçlarını yine kendi inisiyatifleri ile 17 Mart tarihi itibari ile geri çektiklerine vurgu yapan Altuğ, söz konusu bu uygulamanın Büyükşehir Belediyesi ile hiçbir ilgisinin olmadığını ifade etti. Servislerin geri çekilmesi ile yolcuların yaşayacağı mağduriyeti göz önünde bulundurarak otogar ile kent merkezi arasındaki toplu taşım seferlerini arttırdıklarını kaydeden Altuğ, amaçlarının yolcuların sağlıklı seyahat etmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 14:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?