7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ozan'ın gözü dünya şampiyonluğunda

MİLLİ TEKVANDOCU OZAN'IN GÖZÜ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNDA

Gençlik Olimpiyatları Elemeleri ve Dünya Gençler Şampiyonası için Meksika'ya giden Diyarbakırlı milli tekvandocu Ozan Berken Bindak, Dünya Şampiyonluğu ile dönmek istiyor.

Türkiye ve Avrupa Şampiyonaları'nda elde ettiği derecelerle geleceğin en iyi tekvandocuları arasında gösterilen Ozan Berken Bindak, bugün başlayacak ve 9 Mart'ta sona erecek Gençlik Olimpiyatları elemeleri ve 8. Dünya Gençler Şampiyonası müsabakaları için mindere çıkacak. Meksika'nın Tijuana kentinde yapılacak müsabakalarda milli takımın favori sporcuları arasında yer alan Ozan Berken Bindak, hem dereceye girmek hem de Gençlik Olimpiyatları'na katılmak için mücadele edecek. Dünya Tekvando Federasyonu'nun

düzenlediği Gençlik Olimpiyatları Elemeleri'ne 85 ülkeden 320 sporcu katılırken, Dünya Şampiyonası'na ise 85 ülkeden 750 sporcu katılıyor. Elemeleri geçen sporcular, 14-26 Ağustos tarihleri arasında Singapur'da yapılacak olan Gençlik Olimpiyatları'na katılacak. 15-19 Ağustos tarihleri arasında yapılacak Gençlik Olimpiyatları için Meksika'da bulunan sporcular kıyasıya bir mücadele verecek.

OLİMPİYATLAR AĞUSTOS'TA

73 kiloda mindere çıkacak olan milli sporcumuz Ozan Berken Bindak, ilk maçına yarın çıkacak. Bu şampiyonada ilk altıya giren sporcular, 15-19 Ağustos tarihleri arasında Singapur'da ilk defa düzenlenecek Gençlik Olimpiyatları'na katılma hakkını elde edecek.

Diyarbakırlı milli sporcular tarihi başarıya imza atarak Dünya Şampiyonu olmak istiyor. Bindak, "Bugüne kadar kazandığım başarıların arkasına sığınmıyorum. Çıtayı yükselttim ve hedefim Dünya Şampiyonluğudur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 14:16:01
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 00:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?