3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Özok'un Diyarbakır ziyareti

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti.

Özdemir Özok, terör olayları nedeniyle kaybedilen vatandaşların acısını yaşadıklarını söyledi.


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok bir heyetle birlikte Diyarbakır'a geldi. İlk olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak'ı ziyaret eden Özok, daha sonra Vali Mutlu'ya makamında ziyaret etti. Valilikten ayrıldıktan sonra DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanını makamında ziyaret eden Özok, patlama nedeniyle Baydemir'e başsağlığı diledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, belediye başkanlığının, milletvekilliğinın veya bir kurumun sivil toplum örgütünün başkanı olmanın bir meslek olmadığnı ifade ederek, "Bunlar sınırlı zaman içerisinde insanların özel yaşamının toplum lehine yansıtmasıdır. Bu itibarla meslek kimliği ülkemizin yaşamış oldugu kimi toplumsal sorunları aşımında da çok önemli bir anahtardır. Bu itibarla sizleri Diyarbakır'da ağırlamaktan gurur duyuyorum" dedi.


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok terör olayları nedeniyle kaybedilen vatandaşların acısını yaşadıklarını, belirterek, "Nereden gelirse gelsin kınıyoruz. Türkiye'nin geleceği, evrensel hukuk kuralları kuşkusuz ve ön yargısız uygulanırsa bir çok sorunun çözüleceği umudundayız. Bizim için her şeyin başında insan var. İnsan yaratılanların içinde her şeye laik bir varlıktır. Bu nedenle sorunlara soğuk kanlı ve bilinçli bir şekilde yaklaşmalıyız. Herkesin hakkına saygılı olarak korumalıyız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 13:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?